Teoria de la paraula viva

Clasificado en Lengua y literatura

Escrito el en catalán con un tamaño de 1,43 KB

 

Poesies primer llibre. "l´oda infinita" dues idees. primera que la poesia es una vocacion , la resposta a una crida imperiosa a la qual l´elegit no pot sostreure´s i que es converteix en mototr i objectiu absoluts de tota una vida. 2 es que vida i poesia son indestriables. la poesia no es produeix es viu. el poeta desenvolupa una obra , aquesta oda que nomes s´acabara amb la mort.

visions y cants." oda a españa" critica regenacionista de l´Esoaña de la restauracion. critica l´exessiu record de les glories passades , l´abúlia i el fatalisme.  ales vision a partir de llegendes catalanes pro conegudes. utilitza el mite per tobar lessència catalana..

disperses recull menys unitari.

enllà: reflexio sobre la pròpia experiència creadora( la " teoria" de la paraula viva) que en la seva poesia es traduira en la simplificacio dels temes , de les metriques i de verisificació, del recusos linguiestic´.

sequencies: el seu llibre mes profund i madur amb poemes com " cants espiritual" descriu la segona part de "l´oda nova a barcelona" ha servit per posar en evidencia uns errors i per a reclamar una reparació que ha de ser assolida per compromis , no d´uns quants sino de tot un pais , i per expressar una fidelitat a aques mateix pais.

Entradas relacionadas:

Etiquetas:
humber