Terra baixa personatges

Clasificado en Lengua y literatura

Escrito el en catalán con un tamaño de 2,24 KB

 

Personatges principals:

Manelic:No és més que un simple i senzill pastor.És un personatge rodó, ja que al ser la víctima de terra baixa, ell passa de ser un home innocent amb trets i instints animals, i pur, però a causa d'aquesta societat(terra baixa) i en Manelic es torna un home desconfiat.En Manelic és originari de terra alta,i arriba a terra baixa(que és tot el contrari de terra alta)per casar-se amb la Marta.El seu casament es un engany,per part d'en Sebastià.Tot aquest desengany li provoca una tortura per ell, la qual cosa li dona ànims per tornar a terra alta.Així que els sentiments d'en Manelic cap a la seva terra desitjada canvien, fins arribar a un punt que li són insostenibles per ell.

Marta: La marta es pot considerar un personatge marginat.Ja que els seus orígens són molt pobres.És també un personatge rodó ja que al principi es veu com una noieta molt freda, distant, una mica inocent,que la obliguen a casar-se amb algú que no estimen.Però en el moment que comença a adonar-se'n de que el Sebastià ha sigut tan cruel amb la societat i li a fet mal a ella i que ella estima en Manelic, el seu caràcter canvia i comença a tenir-se respecte, i estimar-se. Molta gent de terra baixa té molts perjudicis contra la Marta, però quan en Sebastià s'enamora d'ella la vol protegir i que només sigui d'ella.

Sebastià: És l'amo de tot. El poder el converteix una persona egoista i que pensa només en ell mateix .És un home que es fa respectar pel caràcter que imposa. Ell estima a la Marta des de fa molt de temps i sembla que la obliga a que ella l'estimi a ell. Considero que es un personatge completament pla, ja que la seva arrogància i el seu sentiment de superioritat no canvien en cap moment,i creu que ho té tot sota control, i això és el que el mata.

Entradas relacionadas: