Text argumentatiu surrealisme

Clasificado en Otras materias

Escrito el en catalán con un tamaño de 2,17 KB

 

La importància del surrealisme a Catalunya aporta una revolució del llenguatge i noves tècniques de composició, l’iniciador a Catalunya d’aquest moviment avantguardista va ser J.V.Foix. Aquest autor es basa en una poesia revolucionaria apartada de tot tipus de normes i tot control de la raó. Podríem arribar a poder expressar-nos sense témer a una societat manipuladora?

Si considerem que amb aquest moviment podem tenir la llibertat d’expressió sense que figures de poder puguin intervenir en obres, ara bé, importants, és gracies a que al ser un producte de l’inconscient o del somni de l’artista, podem autodefensar-nos de les nostres limitacions que, potser, ens impedeixen copsar el sentit de l’obra o les vertaderes intencions de l’autor.

Si aprofundim en aquest nou tipus de poesia, per exemple en “sol, i de dol , i amb vetusta gonella” podem destacar dos termes importants que són, per una part l’onirisme i per altra part el psicoanàlisi de Sigmund Freud. Certament quan parlem de l’ onirisme ens allunyem d’una realitat absoluta a una realitat “transcendent”, que està més enllà de la vida i s’apropa al món dels somnis, on el que de veritat té sentit són els meus pensaments i la meva raó. Ara bé, amb el psicoanàlisi podem establir una associació lliure d’idees i això ho podem veure en aquest poema.

En poques paraules, les avantguardes literàries ens suggereixen molts tipus de temes ja siguin vells com de nous, ara com el maquinisme, la alliberació del llenguatge, observar la realitat des de diferents perspectives i en aquest cas (surrealisme), l’onirisme i el psicoanàlisi.

Per acabar, afirmarem que gràcies al surrealisme i gràcies a les avantguardes literàries, hem pogut establir un gran canvi en la societat, en el que som capaços de mantenir una llibertat d’expressió on el que diem, és el que el nostre subconscient en realitat vol expressar.   

Entradas relacionadas: