Tirant aL NORD D'África

Clasificado en Otras materias

Escrito el en catalán con un tamaño de 1,86 KB

 
ESTRUCTURA ARGUMENTAL DEL TIRANT
Te cinc parts, la primera transcorre a Anglaterra on arriba Tirant i altres companys de Bretanya per assistir a les festes del casement del rei d Anglaterra. Finalement es nomenat el millor cavaller de les festes. 
En la segona part l acció es trasllada a Sicila i Rodes. Assabentat que el solda del Caire ha possat setge a l illa de Rodes, Tirant dediceix anar hi en socors dels assejats. Li acompanya Felip, fill del rei de França. Arriben primer a Sicília i s estan unes dies a la cort. Felip s enamora de Ricomana i Tirant li ajuda
La tercera part transcorre a l Imperi Grec. Retornant a Sicília, Tirant rep una carta de l emperador de Constantinoble demanatli ajuda. Tirant s embarca amb la seua gent i arriba a Constantinoble. Tirant s enamora de la princesa Carmesina, Diafebus d Estefania i Hipolit s embolica amb l emperatriu. A mes apareixen Plaer de ma vida i La Viuda Reposada. Aquesta part es la mes llarga i hi apareixen tots elements característics. L acció es doble prro una banda els combats militar i per altra el episodis militars
En la quarta l acció es trasllada al nord d África on va naufragar Tirant. Recollit per un gran senyor al que tirant ajuda en l ajuda contra el rei Escariano. Tirant consquista tot el nord d África i converteix a molta gent al cristianisme.
En la cinquena i ultima parte, Tirant torna a Constantinoble pero a derrotar als turcs. L emperador li dona la seua filla com a esposa i el nomena hereu de l Imperi. Tirant enmalanteix i mor. També moren l emperador i Carmesina de dolor. Hipolit es casa amb l emperatriu i es nomenat emperador.

Entradas relacionadas: