Tirant aL NORD D'África

Clasificado en Lengua y literatura

Escrito el en catalán con un tamaño de 2,93 KB

 
ESTRUCTURA
El llibre està format per cinc parts diferenciades:
Primera part: Tirant a Anglaterra
És la introducció del llibre. Ens conta com Tirant va a Anglaterra a les festes del casament del rei. Una vegada va arribar i després de passar unes proves rep l´ ordre de cavalleria. Després d´ açò tots els cavallers tornen a Bretanya
Segona part: Tirant a Sicília i a l´ illa de Rodes
Tirant i Felip (infant del rei de França) se´n van a l´illa de Rodes per combatre contra els genovesos que estan conquerint l´illa. De camí van aturar-se a Sicília on Felip va enamorar- se´n de Ricomana la infanta del regne. Després Tirant, Felip i el rei de Sicília van anar en ajuda de l´ illa de Rodes, van peregrinar a Terra Santa i tornaren a Sicília on gràcies a Tirant Felip va casar-se amb Ricomana.
Tercera part: Tirant a l´Imperi grec
És el nus de la història, la part més llarga de tot el llibre .Ens narra com Tirant va a Constatinoble per ajudar l´Emperador a combatre als moros i amb molta astúcia guanya totes les batalles. Tirant s´enamora de la princesa Carmesina. La Viuda Reposada fa tot el possible per impedir aquest amor mentre que Plaerdemavida ajuda a Tirant a veure´s amb Carmesina en secret.


Quarta part: Tirant al Nord d´Àfrica
Tirant damunt d´una galera va aparèixer a Àfrica i va ser apressat pel Cabdillo que a la vegada li va deixar anar per la seva virtut de cavalleria. En aquestes terres evangelitza molts moros i torna a l´Imperi Grec.
Cinquena part: Tirant torna a l´Imperi Grec
És el desenllaç de la història. Al regne de Constantinoble tenien problemes amb el moros i Tirant els ajuda a combatre-los. Després de guanyar es casa amb Carmesina i emmalalteix molt greument i mor. L´Emperador també mor i Carmesina veient tot això es suïcida.
TIPUS DE NARRADOR
El llibre està narrat en 3ª persona del singular, i és omniscient, però en alguns casos el mateix Tirant lo Blanc parla, és a dir, en 1ª persona del singular.

Entradas relacionadas: