Tirant allibera l'Imperi grec

Clasificado en Lengua y literatura

Escrito el en catalán con un tamaño de 1,68 KB

 
Es tracta de una obra complex,total presentant històries diverses de forma versemblant, creïble, fet k permet considerar-la una novel.La mderna.El Tirant narra les proeses d'un cavaller que, amb esl seu esforç i valor aconseguix el grau de capita general, posa fi a l'amença dels turcs contra constantinoble i es casa amb Carmesina, l filla de l¡emperador, per la cual cosa esdevé hereu al tron. L'acció es distribuix en:
Part anglesa (capitols1-97) :
Narra ls aventures dl cavaller Guillem de Varoic k allibera Anglaterra.Anant cap el festes per el casament del rei de Anglaterra Tirant s'adorm dalt del cavall i kuan desperta es troba amb l'èrmita Guillem de varoic. El rei de Anglaterra nomena a tirant cavaller i participa a diversos combats amb èxit.A Sicília i Rodes ( cap. 98- 114): Tirant acompanyat de l'infant Felip, fill del rei de França. A sicília Felip se enamora de la princesa Ricomina, que mes tard es casen. Tirant allibera Rodes i marxa a Terra Santa i rescata alguns cristians.a l'Imperi Grec (cap. 115-296)
Al nrod d'àfrica (cap.297-407): Tirant es empresonat i, posteriorment alliberat per tal de lluitar amb contra els turcs. Finalment torna a constantinoble acompanyat de Plaerdemavida.De nou a l'Imperi Grec (cap.408-487)

Entradas relacionadas: