Tirant lo Blanc .Pdf

Clasificado en Lengua y literatura

Escrito el en catalán con un tamaño de 2,63 KB

 
Ausiàs March:Va ser el primer poeta k va escriure realment en català. Ramón llull sempre parava del bé i el mal en les seves poesies, però el tema que mes li va ocupar en la seva obra va ser l'amor, i lo k de veritat li va donar originalitat a la seva obra va ser k tractava a la dama simplement com a una dona.Ell sempre esmenta tres tipus d'amor:
-honest:anima humana.
-delitable:que correspon al cos.
-i la barreja d'aquests dos.
En la seva poesia hi han dos grans cicles k es distingueixen:
-Plenya de ceny:Narra on el poeta estima a una dama pero ella no l'estima gaire.
-Llir entre cards:Amb el mateix argument k abans pero en aquest cop la situació proboca una forta tensió espiritual k ell arriba a desitjar la mort si no pot arribar a conseguir la dona.

Narrativa cavalleresca:S'inspirava generalment en les narracions de cavallers, en l'èpica tradicional i en llegendes sobre l'antiguitat grecoromana.
-Llibres de cavalleries:Es caracteritzen per l'aparició d'elements fantàstic, meravellosos, etc, per l'exegeradissima força dels cavallers i les seves qualitats sobrehumanes, i l'acció es produeix en terres llunyanes i que les persones d'allà no coneixien.
-Novel·les cavalleresques:Els seus protagonistes son fort pero no arriba al punt meravellós, totes les aventures succeeixen en llocs coneguts.
Tirant lo blanc :Va ser escrita per Joanot Martorell, durant el sXV, un llibre de cavalleria, narra les aventures d'un jove cavaller, que asisteix a la cort d'anglaterraper participar en un torneig i va viatjant fins k arriva la seva mort a grècia on mor.Hi destaquen generalment dos elements, els cavallers i els sentiments. Un dels trets més característics de l'obra es l'erotisme especialment en les relacions entre Tirant i Carmesina.

Entradas relacionadas: