Trastorns neurotics

Clasificado en Otras materias

Escrito el en catalán con un tamaño de 4,08 KB

 
AN Restrictiva: Auto-imposició de la restricció d’aliments, que va fent-se més i més greu. La restricció pot associar-se a un increment de l’exercici. AN Purgativa: Pot combinar-se amb fàrmacs (abús de diürètics, laxants, ènemes, etc.) i
vòmits. Bulímia nerviosa (BN) Episodis recurrents d’ingesta voraç sense control, seguits de maniobres compensatòries inadequades (vòmits autoprovocats, laxants, fàrmacs i diürètics, dejuni, exercici excessiu). Hi ha una preocupació pel pes, una distorsió de la imatge corporal i una por a engreixar. Auto aïllament del món, problemes socials i familiars. El malalt és conscient de la seva malaltia i demana ajut. Es comença a fer dieta, però apareixen episodis d’apetit voraç. Caracterí stiques de les panxades: Durada inferior a 2 hores. No es fa a un únic lloc (inici a un restaurant o continuar a casa). Sobretot, es menja aliments energètics (dolços, pastissos, gelats). Es fa d’amagat. Es menja fins que no es pot més. Conductes compensatòries: BN Purgativa: fàrmacs (diürètics, laxants, ènemes) i vòmits. BN No Purgativa: exercici o dejuni. Factors que afavoreixen AN i BN Factors individuals: Herència: Antecedents familiars de TCA. Personalitat: Perfeccionista, introvertida, exigent, baixa estima, inseguretat. Dietes. Factors socioculturals: Pressió de la societat per estar prim. El paper canviant de la dona. L’ideal de bellesa femenina. Prejudicis contra l’obesitat. Canvis (domicili, escola, treball). Factors familiars: Famílies disfuncionals. Famílies amb dietes màgiques. Comorbilitats d’AN i BN Cardiovasculars: Hipotensió. Bradicàrdia. Prolapse mitral. ECG: Arrítmies. Aturada cardíaca. Hematològiques: Anèmia. Leucopènia. Trombocitopènia. Digestives: Alteracions esofàgiques. Distensió i molèsties abdominals. Retard en el buidat gàstric. Disminució de la motilitat intestinal. Estrenyiment/Diarrea (abús laxant). Augment d’amilasa salival. Alteració d’enzims hepàtics.

Renals: Disminució de filtrat i capacitat de concentració. Alteracions electrolítiques (K, Cl, Mg, P, Ca, alcalosi metabòlica). Edemes perifèrics. Càlculs renals.
- Òssies: Osteopènia. Osteoporosi. Augment del risc de fractures patològiques. Pacients prepúbers: estancament del creixement i retard a la maduració òssia.
- Metabòliqües: Disminució del metabolisme. Alteració de la regulació de la temperatura.
- Endocrines: Amenorrea. Alteració de nivells de gonadotropines (LH, FSH). Augment de cortisol. Augment de la GH.
- Dermatològiques i dentals: Pell seca, crivellada, escamosa. Petèquies, púrpures. Dermatitis perioral. Erosions de l’esmalt dental. Callositats en el dors de les mans Signe de Russell).
- Psiquiàtriques: Trastorns d’ansietat. Fòbies específiques. Histèria. Esquizofrènia. Melancolia/Mania.

Entradas relacionadas: