Un kaiku per a l'Alícia

Clasificado en Lengua y literatura

Escrito el en catalán con un tamaño de 2,65 KB

 

Un haiku per a l’Alícia, de Francesc Miralles

El primer llibre que hem llegit amb els nois i noies de 4t ha estat aquest llibre de Francesc Miralles: Un haiku per a l’Alícia. De la lectura se n’han desprès dues activitats bàsiques: hem treballat la comprensió del text des de diversos punts de vista i hem tancat la lectura amb un treball de creació: la confecció dels haikus per a l’Alícia que no va arribar a compondre el protagonista del llibre.Per començar l’argument del llibre, un recull de fonts d’informació diverses sobre aquest tipus de poemes i després una mostra de les composicions dels alumnes que, a més van acompanyades d’il·lustracions.

 

SINOPSI: Als disset anys, el Genís Gràcia creu que la seva vida és un fracàs: els pares s’han separat, no se’n surt amb els estudis, s’avorreix... Quan creu que ha arribat a un carreró sense sortida coneix l’Alícia, que ha fundat una societat secreta on es discuteix sobre la felicitat, els diners o el sentit de la vida. La fascinació per la misteriosa Alícia, amant dels haikus, coincideix amb la singular feina que acaba de trobar en una editorial.

Un haiku és un poema molt breu que descriu un moment d’emoció en contemplar la natura. Com si el poeta es fongués, d’alguna manera amb tot el que l’envolta. Té una estructura molt senzilla: tres versos breus que no cal que rimin. Han de reproduir un moment precís o una emoció concreta. Els autors tradicionals japonesos s’inspiraven en la natura.

Entradas relacionadas: