Vacances pagades Joan oliver

Clasificado en Lengua y literatura

Escrito el en catalán con un tamaño de 1,64 KB

 
Joan Oliver neix a Sabadell, el 29 de Novembre de 1889.Era el quart fill duna família de lalta burgesia de la ciutat. Fa la carrera de dret però el sou interès per les lletres el porta ben aviat a col·laborar al diari de Sabadell.
Les seves primeres incursions literàries ja deixen veure a Joan Oliver crític amb la moral i els costums de la classe burgesa, classe a la qual curiosament pertanyia.
Al llarg dels 20 o 30 anys publica narracions, estrena obres de teatre i se submergeix també en la creació poètica amb el pseudònim de Pere Quart. Es manté molt actiu fins i tot un cop esclatada la Guerra Civil, quan publica Allò que tal vegada...
El resultat de la guerra civil lobliga a exiliar-se a Santiago de Xile. Lany 1948 torna a lexili i és empresonat dos mesos i mig. Oliver es troba amb una societat desfeta, sense llibertats i amb un món ultraconservador, presidit per tot allò que ell havia rebutjat. Fins al 1960 es dedica sobretot a la traducció dobres clàssiques. A partir de 1960, la situació política es menys angoixant i lautor entra en contacte amb les noves generacions universitàries i dintel·lectuals. Oliver recupera un cert optimisme i lhumor en les seves obres.

Entradas relacionadas: