Valenciano lit. t.11.12

Clasificado en Lengua y literatura

Escrito el en catalán con un tamaño de 4,4 KB

 

II REPUBLICA I GUERRA CIVIL Josep Maria Benet: 1."Una vella, coneguda olor"(Drama realista escrit a partir dels records de la postguerra)2. "Revolta de Bruixes"(Corrents ideologiques de l'epoca empugnat a traves de 2 dones de fer feina) Josep Maria de Sagarra: 1.El cafe de la marina. 2. L'hostal de gloria. 3. La ferida lluminosa. J.M. Garrido: 1. Opressors i oprimits !

Teatre anys 70: Llengua estandard no dialectal. Rodolf Sirera i el seu germa: 1. El bruncir de les abelles. 2. El colera del deus. 3. El capbespre del tropic. Manuel Molins: 1. Els viatjers de l'absenta. 2. Abú Magrib.

Modernitzacio del teatre valencia: 1. Algunes institucions acullen representacions de companyies d'aficionats. 2. L'existencia d'activistes teatrals amb una clara visio de futur. 3. L'aparicio d'una nova generacio de dramaturgs amb formacio literaria i cultural.

JOAN FUSTER: Desenvolupa la seua obra al voltant de 2 eixos: TEMATICA HUMANISTICA: 1. Judicis finals. 2. Les originalitats. 3. Indagacions possibles. 4. Diccionari per a ociosos. REFLEXIO sobre la identitat dels valencians: 1. Nosaltres els valencians. 2. Combustible per a falles. 3. Un pais sense politica. 4. Pais Valencia, per que?. ESTIL: Utilitza diverses modalitats d'assaig: 1. La reflexiom metodica. 2. El diari personal. 3. El llibre de viatges..... En la seua prosa hi ha expressions propies de la llengua oral, espontanies i directes. Tambe trobem eufemismes de doble sentit. El to es reticent i ironic, tan sincer que pot arribar a ser caustic.

L'assaig al segle XX: 1. Sanchis Guarner. 2. Joan F.Mira. 3. Alfons Cuco. 4. J.V.Marques. 5. Joan Gari.

Joan F.Mira: 1. Critica de la nacio pura. 2. Els borja:Familia i mite. 3. Un estudi d'antropologia social al Pais Valencia. 4. Els valencians i la terra. 5. Introduccio a un pais. 6. Poblacio i llengua al Pais Valencia. 7. Hercules i l'antropoleg. 8. Sense musica ni patria. 9. Sobre la nacio dels valencians. 9. Cap d'any a Houston. 10. El bou de foc. 11. El desig dels dies. 12. Viatge al final del fred. 13. Els treballs perduts. 14. Borja papa. 15. Divina comedia de Dante Alighieri

Entradas relacionadas: