Vàlvules de simultaneïtat

Enviado por Janis y clasificado en Tecnología

Escrito el en catalán con un tamaño de 2,38 KB

 

Actuadors pneumatics: es classifiquen segons la forma en que realitzen en treball, en cilindres, actuadors de gir, motors rotatius.

Cilindres de simple efecte: Nomes te una entrada de pressió i desemvolupa l'esforç en un únic sentit, el desplaçament de l'èmbol a causa de la presio de l'aire comprimit te lloc en un sentit unic.

Cilindres de doble efecte: Permeten realitzar el treball ambdós sentits, no es perd força perquè no s'ha de comprimir cap molla i s'aprofita tota la longitud del cos del cilindre com a cursa útil.

Actuadors de gir: cuan es necesita un accionament angular, son un element pneumatic mes del mercat.

Motors pneumatics: transformen l'energia pneumatica en energia mecànica de rotació, en un proces similar i invers al de la compressio. No son insensbles a la calor, la pols, la humitat i les vibracions. Pero com a inconvenient es que tenen un major cost energètic.

Vàlvules distribuidores: anomenades també valvules de control direccional son les encarregades de governar l'arrencada i el sentit del flux en un circuit pneumatic o oleohidraulic.

Valvules unidireccionals: Son un tipus particular  de valvules de control que permeten la circulacio del flux del fluid en un unic sentit, evitant-ne el pas en sentit invers. LEs mes utilitzades son les valvules antiretorn.

Valvules selectores del circuit: son elements que permeten obtenir a la sortida un senyal procedent indistintament de dos punts d'entrada diferents.

Valvules de simulataneitat: compleixen la funcio logica <<Y>>. Disposen de dues connexions d'entrada i de sortida.

Entradas relacionadas: