Xuleta Josep Pla

Clasificado en Lengua y literatura

Escrito el en catalán con un tamaño de 2,04 KB

 
Josep Pla: Tot i la seva formació noucentista, no va ser un seguidor fidel dels postulats noucentistes, i sovint criticà els seus plantejaments literaris. Pla no s'avenia amb el tarannà dels modernistes catalans, tot i ladmiració envers alguns d'ells, i tampoc tinguè res a veure amb els moviments d'avanguarda.
Pla se sentia proper a totes les mostres literàries que s'havien interessat en la representació del món real ( dickens, Balzac). Només acceptava la literatura que partia de la realitat; tots els seus escrits són fruit de l'experiència vital i responen al desig de descriure la seva època, la societat d'aquell temps.
Descripció:
Selecciona de la realitat allò que li interesa ressaltar, i revela algun aspecte, ideologic o moral de l'autor.
La funció informativa es pot relacionar amb la seva condició de periodista. Escriu amb la seva prosa amena i planera per aconseguir ke els seus escrits s'entenguin. S'expresa amb frases curtes i paraules senzilles. Podem destacar el seu domini per l'adjectivació, aconsegueix posar darrera cada substantiu l'adjectiu més precís, sense perdre la intel·ligibilitat del text.
Obra literaria
Diataris i memóries: (EL quadern Gris), Biografies i retrats (Homenots),LLibres de viatges i guies turístiques (Cartes d'Itàlia),narracions (el carrer estret) assaigs (els pagesos)

Entradas relacionadas: