No privilegiats

Clasificado en Ciencias sociales

Escrito el en catalán con un tamaño de 4,15 KB

1.Antic Règim:  tema k s’utilitza Per designar la societat europea dels segles XVI, XVII, XVIII. Aquesta etapa Anomenada també Edat Moderna presenta pocs canvis socials i econòmics en Relació amb l’anterior (l’Edat Mitjana).

2.Estament: cadascuna de les parts que estava dividida la Societat de l’Antic Règim(Noblesa i alt clergat-privilegiats- i tercer estat- no Privilegiats-).

3.Crisi de subsistència: gran mortalitat provocada per la manca d’aliments.

4.Renaixement: moviment artístic on es veuen reflectits els Ideals humanistes.

5.Humanisme: moviment de renovació cultural nascut a Itàlia al Segle XV, que es va escampar per tot Europa cap a la primera meitat del segle XVI.

6.Reforma: va dividir el món cristià en un sector protestant I en un sector catòlic d’obediència papal, i es va deure a diverses causes.

7.Calvinisme: església reformada que defensava la doctrina de La predestinació i propugnava observar estrictament la Bíblia i portar una vida Austera; es va imposar a Suïssa, Escòcia i els Països Baixos.

8.Anglicanisme: església reformada anglesa, en la qual el rei era El cap suprem i la jerarquia eclesiàstica quedava sotmesa a l’estat.

9.Contrareforma: reacció k va provocar dins de l’església de Roma l’aparició I difució dels plantejaments de Luter per Europa.

10.Monarquia absoluta: sistema polític en què el rei acumula Tots els poders d’estats.

11.Sobirania: poder màxim sense dependència de cap altre poder Superior

12.Concepció divina del poder: idea política segons la qual el rei rebia El poder directament de Déu.

13.Parlamentarisme: sistema polític k es caracteritza per l’existència D’un parlament, on participa la burgesia i que limita poder del rei, i per la Divisió de poders.

14.Tercer estat: estament popular constituït per la burgesia les Classes populars urbanes i els camperols. Estament dels no privilegiats.

15.Burgesia: classe social que durant l’Antic Règim formava Part de l’anomenat tercer estat, és a dir, l’estament popular (no privilegiats).

Entradas relacionadas: