Columna trajana

Clasificado en Historia

Escrito el en catalán con un tamaño de 3,72 KB

 

Anàlisi estilística:
-Diferències entre realisme català i realisme francès: aquí no hi ha crítica social, hi ha diferents classes socials però no hi ha un qüestionament de lopressió. El realisme català és més preciosista, més del gust burgès. És més colorista.
-Influències de limpressionisme (exemple, Revoir):
1.Fortuny utilitza un clarobscur tradicional, a diferència de limpressionisme francès. No utilitza colors contraris per fer clarobscur.
2.Va ser influenciat per limpressionisme en els colors, la llum...
-Fortuny va al Marroc on descobreix la llum i el preciosisme (1859), per fer una obra mestra, la Batalla de Tetuán. La nostra obra és fruit daquesta llum i daquest preciosisme.
-Pintoresquisme: està molt influenciat per Goya: interès per la taca del terra.
-Lestil de Fortuny és molt reconegut en la seva època. És lartista millor pagat de la seva època. Es va comprar un palau renaixentista venecià i a Roma es falsificaven i venien obres seves.INTERPRETACIÓ SIGNIFICAT I FUNCIÓ
-Està representant una realitat molt propera amb ell.
-No hi ha un autoretrat, però representa els tràmits burocràtics que ell mateix va haver de fer quan es va casar ambla filla del pintor Madrazo.
-Tema: signatura de matrimoni amb el vicari dempeus, el nuvi signant, un testimoni, la núvia i tots els convidats, algun servent que ofereix alguna cosa amb una safata, i a la dreta els toreros fan cua.
-La catifa groga separa la gent humil dels burgesos. A la catifa groga hi ha les persones humils. La última dona està girada amb una actitud amable amb la gent humil. Aquesta amabilitat legitima la diferència social.
-Temàtica costumista: representa un fet quotidià presentat duna forma grandiloqüent, pomposa, cerimonial, extremadament sensible.
-Recepció: molt amable dirigit a la burgesia amable, bona gent. Els clients daquesta obra són burgesos.DOCUMENTACIÓ GENERAL
Autor: Marià Fortuny.
Cronologia: 1867-70.Estil: Realisme català.
Tècnica: Oli sobre taula.
Tema: Tràmits burocràtics en un despatx de vicari.
Localització: Museu dArt Modern (BCN).
Tècnica i material: Oli sobre taula. Hi ha zones més pastoses i zones més diluïdes, tot i que la taula té un resultat més llis que la tela. El format és més petit que el del realisme francès, perquè així es podia vendre. Fortuny fou un dels artistes més cotitzats.
Colors: Hi ha riquesa de colors, els quals són molt vius, i més preciosisme (detallisme) a lhora daplicar els colors, degut al tamany. Hi ha molts daurats. El terra és de color vermellós, hi ha una catifa enorme de color groc i té presència el blanc en la vestimenta. Hi ha molta varietat de colors.
Llum: El focus de llum és general, no es veu, i suposem que ve de lesquerra, per les ombres.
Composició: - Hi ha 3 plans: El braser, entremig els personatges en un fris horitzontal, excepte els toreros, i els despatxos de la vicaria a les fosques, després de la reixa.
- El punt de vista és oblicu perquè veiem una de les parets, no sabem com és la grandària, continua pel costat.
- Elements horitzontals: reixes, el fris dels personatges. Elements verticals: personatges, varals de les reixes, fanals.

Entradas relacionadas: