Apuntes, resumenes, trabajos, examenes y problemas

Ordenar por
Materia
Nivel

Relieves en zonas extensivas

Clasificado en Geología

Escrito el en español con un tamaño de 2,77 KB

Acción GEO EL MAR: el agua del mar actúa cmo ag geo realizando procesos de ero, transp y sedi. Las olas y las corrientes son las responsables del modelado de las zonas costeras y la removilizacion de los sedimentos transportados al mar por lo ríos. El mayor o menor grado de ero, transp y sedi dependerá del tipo de costa. *En costa alta, caracterizada x acantilados y relieves abruptos predomina la erosión por abrasión, los mat transportados impactan contra los acantilados y provocan un fenómeno de excavación.*En la costas bajas de pendientes suaves predomina la sedi, el oleaje deposita en la playa mat erosionados. Las zonas costeras registran oscilaciones del nivel del mar, q si se producen a nivel global se llaman cambios eustaticos:
... Continuar leyendo "Relieves en zonas extensivas" »

Freqüències geniques

Clasificado en Biología

Escrito el en catalán con un tamaño de 2,3 KB


Neodarwinisme: 1.El procés evolutiu es basa en els Principis darwinistes de la variabilitat de la descendencia i de la selecció natural                                                 2.La variabilitat de la descendencia és deguda a La mutació i recombinació genètica. Les mutacions cren nous gens, mentre que la Recombinació tan sols crea combinacions de gens.                                                                                                              3 . El que evoluciona són les poblacions i no pas Els individus. Les poblacions perduren i van canviant a mesura... Continuar leyendo "Freqüències geniques" »

Diferencias secundarias entre hombres y mujeres

Clasificado en Otras lenguas extranjeras

Escrito el en español con un tamaño de 4,41 KB

  1. ¿Por qué son diferentes los cerebros de los hombres y de las mujeres? Explícalo desde un punto de vista evolutivo y desde el punto de vista del desarrollo fetal.Desde el punto de vista biológico, los machos son los individuos que producen un gran número de gametos, móviles y de pequeño tamaño, mientras que las hembras producen un número menor de gametos, inmóviles y de gran tamaño. Esta diferencia en la formación de gametos es responsable de que machos y hembras tengan distintos intereses evolutivos. En general, los machos compiten entre sí para tener acceso a las hembras, mientras que éstas han de ser mucho más selectivas a la hora de aparearse, puesto que los errores en la elección de pareja tienen para ellas un coste mayor.
... Continuar leyendo "Diferencias secundarias entre hombres y mujeres" »

Traçat de la ciutat romana barcino

Clasificado en Latín

Escrito el en catalán con un tamaño de 3,38 KB

Amb el creixement demografic de la ciutat es construyesen barris suburbans fora muralles. Fora es van construir dos dels tres edificis despectacles de que disposava Tarraco: el teatre i lamfiteatre
El teatre (s. I dC), es trobava molt proper al forum de la colònia. Aprofitava el pendent del terreny per a la cavea i tenia un frons scaena de trs pisos, decorat amb columnas i estàtues de divinitats. Al costat hi ha una zona enjardinada amb una font i un estanyol.
Lamfiteatre (inici s. II dC), fora de muralles,a prop de la platja. Tenia una forma el·liptica i una capacitat per a 14.000 espectadors. La superfície central era larena(es desenvolupa espectacle) i a sota les fosses (samagaven els mecanismos necessaris per a lespectador i per on circulava
... Continuar leyendo "Traçat de la ciutat romana barcino" »

Poesia avantguardista

Clasificado en Lengua y literatura

Escrito el en catalán con un tamaño de 2,66 KB

Cubisme: va aparèixer a París en la primera dècada del Segle XX.Els cubistes destrüien la realitat i la transformavenfent servir formes geomètriques i collages (plàstica) o cal·ligrames (poesia). Així obligaven a lespectador o lector a construir la realitat despertant-li emocions diverses.Dadaisme: va sorgir a París al 1918, de la mà de Tristán Tzara. Proposava la negació de tot: La destrucció per la destrucció.Futurisme: va sorgir a Itàlia al 1914. Pretenia lanul·lació dun món passat, duna cultura i un art caducat i volien un art nou lligat amb les formes de la vida moderna. Exaltava el maquinisme i se servia de les paraules en llibertat i de la imaginació sense fils.


Paronomàsia: similitud fonètica entre paraules contigües... Continuar leyendo "Poesia avantguardista" »

Tarraco part alta i part baixa

Clasificado en Latín

Escrito el en catalán con un tamaño de 3,4 KB

TARRACO, LA CAP DL MÓNLany 218 aC, els romans van desembarcar a la colònia grega dEmpuries. Van fundar un campamento militar a Tarraco pq disposaaven dun port de mar i pq hi havia un turó rocós x defensarse. Van convertir aquest turó en un recinte emmurallat que servia de protecció militar al primitiu nucli civil i a la base militar. Ambdós elements,port i turó, van afavorir un rapid desemvolupament de la ciutat, tant en lambit militar com el comercial. Es va veure refermat x l'estatut q va donar Juli Cesar el 45aC(colonia iulia urbs triumhalis tarraco). El 27 aC, la ciutat experimenta el seu Maxim apogueu quan lemperador August la designà capital de la Hispània Citerior. Durant els anys 26 i 25 aC, tarraco va passar a ser la capital
... Continuar leyendo "Tarraco part alta i part baixa" »

Energía de la onda

Clasificado en Física

Escrito el en español con un tamaño de 1,29 KB

A: amplitud, espacio en el que vibra

T: periodo, tiempo en el que ocurre una sola vibración
F: frecuencia, cuantas veces vibra en un segundo
Lambda: longitud de una sola onda,
F y T son inversos
Independiente de la carrera, el mismo péndulo demora lo mismo 
Sin importar el peso, el periodo es el mismo
El periodo depende directamente del largo del hilo
Tipos de ondas: unidireccional (cuerda) bidireccional (superficie) tridimensional 
Transversal, perpendicular a la propagación, longitudinal, paralela a la propagación 
Velocidad de propagación, es una constante. Se determina con la fórmula que corresponda según los datos 

Revolucions liberals

Clasificado en Historia

Escrito el en catalán con un tamaño de 2,34 KB

REVOLUCIONS DE 1820, 1830 I 1848

Durant la restauració els liberals van passar a organitzar-se en societats secretes. Açò va caracteritzar l'onada revolucionària que va provocar la primera fallida del sistema de restauració. El triomf a Espanya, Portugal, Nàpols i Piemont, va obrir un curt període liberal que fou sufocat per les forçes absolutistes. A Espanya i estats italians va intervenir la Santa Aliança el 1823.

Una segona onada es va iniciar a França el 1830 i va significar l'enderrocament del Borbó i la implantació d'una monarquia constitucional amb Lluís Felip d'Orleans. Quan el govern de Lluís Felip va restringir les llibertats el 1848, es va iniciar a París una nova revolució. El moviment va culminar amb l'assalt al palau... Continuar leyendo "Revolucions liberals" »

Fundació ilerda

Clasificado en Latín

Escrito el en catalán con un tamaño de 1,34 KB

Ilerda, la resistencia a la conquista romana
Important ciutat ibérica de la tribu dels ilergets. Es caracteritza per una forta oposició a locupacio romana en els perimers anys de la conquista. Ilerda, en temps de lemperador August va adquirir la categoria de municipio. Un dels principals problemas ha estat labsolut desconeixement dels seus límits, i els escassos vestigis de la primitiva ciutat romana. Les excavacions arquelogiques han fet surtir a la llum una ciutat romana soterrada sota construccions posteriors. La muralla devia abastar tot el turó de la Seu Vella i la part baixa fins a lantic curs dels Rius Segre i Noguerola. El punt neuràlgic dIlerda es trobava a lactual plaça de Sant Joan, shan localitzat restes dun edificio que es
... Continuar leyendo "Fundació ilerda" »

L´ expansió agrícola del Segle XVIII

Clasificado en Ciencias sociales

Escrito el en catalán con un tamaño de 1.012 bytes

lexpansio agrícola del segle XVIII: -es van millorar les tecnikes agrícoles. Hia una rotació continua de conreus, es perfeccionan els sistemes de regatge i sintrodueixes noves makines com les segadores i adobs kimics. -es reforma la ramaderia.Part de les terres es dediken a produir menjar per ela animals i per tant augmenta el nombre de caps de bestiar i la carn va deixar se ser un alimenta labast dels mes rics. -van canviar les estructures agraries.Van fer k la terra es convertís en propietat privada. 1769-wat makina de vapor.