Agència Catalana de Seguretat Alimentària: Funcions i Objectius
Clasificado en Formación y Orientación Laboral
Escrito el en catalán con un tamaño de 2,81 KB
L'Agència Catalana de Seguretat Alimentària (ACSA)
L'Agència Catalana de Seguretat Alimentària (ACSA), creada per la Llei 18/2009, del 22 d'octubre, de salut pública de Catalunya, es configura com una àrea especialitzada de l'Agència de Salut Pública de Catalunya. Actua amb plena independència tècnica, sota les directrius de la Comissió Directora de Seguretat Alimentària i amb l'estructura i els recursos humans i econòmics específics per a complir els seus objectius.
L'ACSA exerceix les competències d'avaluació i comunicació dels beneficis i els riscos per a la salut de determinats components i ingredients dels aliments i d'assessorament sobre aquests beneficis i riscos, juntament amb els organismes competents en matèria de seguretat alimentària d'àmbit estatal i europeu. També dona suport a la coordinació i la planificació de la gestió del risc en matèria de seguretat alimentària.
Objectius de l'ACSA
Els objectius específics de l'Agència Catalana de Seguretat Alimentària són els següents:
- Actuar com a centre referent a Catalunya en l'avaluació, la comunicació i l'assessorament dels beneficis i els riscos per a la salut relacionats amb els aliments en l'àmbit de les seves funcions i en col·laboració i coordinació, si escau, amb els organismes competents en matèria de seguretat alimentària d'àmbit estatal i europeu.
- Donar suport tècnic i científic a les actuacions dels departaments competents en matèria de salut, agricultura, alimentació, ramaderia, pesca i consum.
- Col·laborar amb les administracions públiques, amb els diversos sectors que incideixen, directament o indirectament, en la seguretat alimentària i amb les organitzacions de consumidors i usuaris.
Funcions de l'ACSA
- Donar suport, per al compliment de llurs objectius, als organismes executius d'inspecció i control especialitzats en les diverses fases de la cadena alimentària.
- Elaborar i promoure estudis científics d'avaluació de l'exposició de la població als riscos i els beneficis per a la salut ocasionats pels aliments.
- Elaborar la proposta de Pla de seguretat alimentària i elevar-lo al Consell d'Administració de l'Agència de Salut Pública de Catalunya perquè, si escau, l'aprovi i l'elevi al Govern.
- Elaborar i aprovar la memòria anual sobre la situació de la seguretat alimentària a Catalunya.
- Donar suport, en l'acompliment de les tasques assignades pel Pla de seguretat alimentària, als diferents òrgans, tant de l'Administració de la Generalitat com dels ens locals.
- Avaluar el grau d'assoliment dels objectius del Pla de seguretat alimentària.
- Gestionar la política de comunicació dels beneficis i els riscos en matèria de seguretat alimentària.