Anàlisi d'Un Món Feliç: Resum, Personatges i Interpretació

Clasificado en Filosofía y ética

Escrito el en catalán con un tamaño de 2,75 KB

Resum de l'obra

Un món feliç narra una societat on els valors de la persona no es tenen en compte, sinó que són més importants els aspectes tecnològics (l'evolució no natural). Lenina és la típica noia de la societat feliç i Bernard un noi fora del comú, que té idees sobre els valors humans i a qui no li importa el que opinen els altres d'ell. Les idees imposades de Lenina i les creades per Bernard crearan un xoc entre les seves visions del món.

Personatges principals

  • Bernard Marx: De la casta Alfa+, no ho semblava, ja que deien que havien posat alcohol en el seu flascó per error, cosa que havia provocat que fos diferent dels de la seva casta. Era baixet, amb orelles grans... Era una mica diferent comparat amb els de la seva civilització, ja que estava contra el “soma”, no li agradaven els jocs d'oci que tothom practicava, i en no fer res d'això tenia suficient temps per pensar en coses que no havia de pensar.
  • Lenina Crowne: Una treballadora del Centre d'Incubació i Condicionament del Centre de Londres. És una noia normal com la majoria de la seva civilització, era guapa segons els comentaris del llibre i sent atracció per Bernard Marx; el troba simpàtic.
  • John: Vivia en el món salvatge, amb el cabell ros i despentinat. Amb un bon aspecte físic, a Lenina li va semblar un noi molt guapo, i John va sentir el mateix per ella.

Interpretació i anàlisi

Comentari sobre el títol

Comenta el títol:

Aquest món feliç és un món sense cap preocupació perquè en no tenir família no t'has d'amoïnar per problemes familiars. No t'imagines que allò que tu odies també ho odia el veí de dues cases més enllà, perquè és de la mateixa casta que tu i tots dos, o tu i dos milions de persones més, han estat condicionats d'aquesta manera.

No ets tu, estàs fet d'un motllo del qual n'han sortit deu mil més igual que tu. No et sents trist/a perquè sí, ni sents alegria per un fet determinat; tot és artificial i imposat. Creus que ho fas tu, però altres ja han pensat què havies de fer abans que tu existissis.

Utopia o distopia? Reflexió actual

La novel·la presenta un món utòpic però possible per a la humanitat del futur. La nostra societat s'assembla cada cop més a la del món feliç? Què en penses?

Penso que a poc a poc ens anem acostant a aquesta societat. És evident que en alguns aspectes trigarem o mai ens hi assemblarem molt, però en altres com el condicionament sí que tenim unes certes semblances.

Per exemple, amb la política: un partit arriba al govern i canvia determinats punts de l'ensenyament per apropar-la a poc a poc als seus ideals.

Entradas relacionadas: