Educador d'infants: tasques, formació i característiques

Clasificado en Magisterio

Escrito el en catalán con un tamaño de 2,75 KB

FORMACIÓ I CARACTERÍSTIQUES:

-Conèixer recursos didàctics i tècnics i valors culturals.
-Punt de referència pels infants.
-Atendre les necessitats i demandes.
-Estimular els aprenentatges.
-Acollir-los a les seves individualitats.
-Característiques: estable emocionalment, obert, alegre, pacient, sensible, flexible, espontani, observador, empàtic, creatiu, comunicador i responsable.

TASQUES MÉS IMPORTANTS:

1. Planificar i avaluar: programació, objectius, continguts, metodologia, temps i avaluació. També acollida, adaptació i atenció als pares.
2. Organitzar: rutines, l'espai i els materials, l'autonomia i el temps.
3. Dur a terme activitats: garantir la seguretat.
4. Relació amb altres professionals: equip d'educadors i totes les persones que intervenen a l'escola. Fixar càrrecs, distribuir espais i organitzar.
5. Relació amb els pares: fer-los partícips del projecte educatiu.
6. Formació permanent.


NOVES CONCRECIONS CURRICULARS:

Descentralitzat, integrador, obert i flexible.
1r: L'elabora l'Estat i la Generalitat. Finalitats de l'etapa i les característiques generals (capacitats, àrees curriculars i continguts, objectius i orientacions metodològiques). Regulació.
2n: A partir de l'anterior, cada centre desenvolupa una proposta pedagògica (PPC) → PEC (línies de desplegament curricular) + programacions anuals.
3r: Els educadors elaboren programes d'aula (PA), formades per unitats didàctiques. Recullen capacitats, objectius, continguts, metodologia i criteris d'avaluació.


ELEMENTS DEL CURRÍCULUM:

Capacitats, objectius, continguts, metodologia, seqüències i avaluació.


INTERVENCIÓ GLOBALITZADORA:

-Projectes de treball: dissenyats segons els interessos dels infants. Processos i recerca que realitza el grup d'infants per entendre el món, mitjançant la cerca de dades, observació, descoberta i experimentació.
-Els racons: organització de l'espai a l'aula amb propostes d'activitats per zones. Temporals i permanents, organitzats segons les necessitats i interessos de l'edat, en grups petits per racó.
-Els tallers: treball cooperatiu. Esporàdics o planificats per treballar un àmbit concret o entorn d'un centre d'interès.
-Les rutines o activitats de la vida diària: activitats essencials de la vida familiar i escolar com el son, l'alimentació i la higiene.
-Panera de tresors i el joc heurístic: activitats d'exploració i descoberta amb objectes d'ús habitual o reciclats.
-Altres activitats com sortides escolars i festes populars.

Entradas relacionadas: