Eficàcia i eficiència en les administracions públiques: principis organitzatius
Clasificado en Derecho
Escrito el en catalán con un tamaño de 1,87 KB
En què consisteix l'eficàcia i l'eficiència com a principis organitzatius de les administracions públiques? Les administracions públiques tenen com a principi la eficàcia, que implica aconseguir els objectius de manera intel·ligent, utilitzant els recursos de forma eficient. Les actualitzacions de les administracions públiques han d’assolir els seus objectius amb el millor ús dels recursos disponibles.
De qui depèn el tribunal de comptes? Depèn de les Corts Generals, que està dins del poder legislatiu.
Investiga els òrgans de coordinació entre l'estat i les comunitats autònomes. Òrgans de coordinació:
1. Delegat del Govern: Representant del Govern de la Nació de cada comunitat autònoma, recollit a l'article 154 de la Constitució Espanyola. - 2. Conferències Sectorials: Òrgans de coordinació entre l'estat i les comunitats autònomes en àmbits administratius, recollit a l'article 147 de la Constitució Espanyola.
3. Comissió Bilateral de Cooperació: Entre l'estat i la comunitat autònoma per tractar temes concrets, segons l'article 183 de l'Estatut d'Autonomia.
Què s'entén per administració de justícia? Qui encarna l'administració de justícia a Espanya?
Dirigeixen l'Oficina Judicial exercint, entre altres tasques, la direcció directa de tot el personal. El poder judicial d'Espanya és el conjunt de jutjats i tribunals, integrats per jutges i magistrats, que tenen la potestat d'administrar justícia. Segons la Constitució Espanyola, la justícia emana del poble i s'administra en nom del Rei d'Espanya. El Tribunal Constitucional no forma part del poder judicial.
La justícia emana del poble i s'administra en nom del Rei, i es tradueix en jutges i magistrats que exerceixen aquest poder judicial, considerat independent i inamovible.