Fases de la Producció Audiovisual: Preproducció, Producció i Postproducció

Clasificado en Informática

Escrito el en catalán con un tamaño de 2,86 KB

Fases de la Producció Audiovisual

Fase 1. La Preproducció El pes d'aquesta fase recau en el director i l'equip de programa (guionista, productor i realitzador). És una tasca de planificació i organització: el director defineix la idea del programa, el guionista l'escriu amb detall, el productor comptabilitza el cost del programa, busca els convidats, contracta les persones necessàries, cerca el material tècnic, i el realitzador planifica la gravació, transformant les paraules del guió en imatges. Cadascun d'aquests professionals té el seu propi equip d'auxiliars i ajudants.

Fase 2. La Producció El pes recau en el realitzador i el regidor. S'enregistra el programa en els platós o localitzacions exteriors que s'hagin decidit. A l'iniciar aquesta fase hi ha una sèrie de professionals que han hagut de realitzar la seva feina, com el decorador i director artístic, els tècnics de vestuari i atrezzo, els tècnics de maquillatge i perruqueria, i el director de fotografia. Durant la producció hi ha una sèrie de tasques a fer: el realitzador, des de la Sala de Control, dóna les instruccions necessàries al plató, triant de totes les imatges que graven els operadors la que veuran els telespectadors. L'operador de càmera busca i realitza els plans que tria el realitzador. Els tècnics de so obren pas als micros de les persones que parlen a cada moment. El regidor, que està en el plató, s'encarrega que tot funcioni com indica el realitzador. L'auxiliar de plató ajuda a moure les càmeres.

Fase 3. La Postproducció El pes recau en els diferents tècnics i l'editor. A la sala de postproducció es dóna la forma definitiva al programa. Algunes de les tasques que es realitzen en aquesta fase són: el muntador de vídeo afegeix els efectes d'imatges com podria ser l'aparició del Megazero, es posen els títols de crèdit, es treuen les imatges que no han quedat com es volia, s'afegeix la careta de presentació del programa, etc. El muntador d'àudio s'encarrega de posar la música de fons, d'introduir efectes com els aplaudiments, el timbre de finalització de temps en els concursos, etc. El tècnic de grafismes i títols afegeix tots els efectes visuals que no són imatges sinó dibuixos, rètols, mapes, gràfics i que serveixen per identificar més ràpidament el que s'explica.

Chroma Key

Chroma Key: efecte especial que consisteix en inserir en un fons virtual una imatge provinent d’una font de vídeo diferent. L’efecte es realitza establint un color (chroma) com a clau (key) que dona entrada a la imatge provinent de l’altra font de vídeo. Habitualment per fer aquest efecte s’utilitza el color blau o verd, de tal manera que a la taula de mescles es detecta el color de base i es reomple tot el que està en aquest color amb la imatge que volem inserir.

Entradas relacionadas: