Funcions Directives i Estructura Organitzativa

Clasificado en Informática

Escrito el en catalán con un tamaño de 2,98 KB

Nivells de Direcció

1. Alta Direcció

Està integrada pel president i els directius de més alt nivell de l'empresa. Ocupa el nivell superior de la piràmide i s'encarrega de pilotar l'empresa, fixar els objectius i les grans línies estratègiques.

2. Direcció Operativa

Inclou tots aquells directius que estan en contacte directe amb els treballadors. Ocupen el nivell més baix de la piràmide i són responsables d'assignar tasques als treballadors i de supervisar els resultats. S'encarreguen de posar en pràctica els plans i decisions desenvolupats per altres directius de nivell superior.

3. Direcció Intermediària

Es troba entre l'alta direcció i els directius de primera línia. Estan encarregats de mantenir el contacte. La seva funció és traduir i concretar els objectius fixats pels directius. Administren, coordinen i supervisen la direcció operativa.

Funcions Directives

1. Planificació

Consisteix a determinar anticipadament què es vol aconseguir en el futur, com s'hi arribarà i quins són els recursos que s'utilitzaran.

2. Organització

Consisteix a definir les activitats i tasques que es realitzaran i a determinar amb la intenció de complir els objectius previstos de forma eficient.

3. Direcció de Recursos Humans

Ocupa la selecció, formació i assignació de persones a diferents llocs de treball, així com dissenyar sistemes de recompenses i incentius que serveixin de motivació. A més, per dirigir recursos humans és necessari el lideratge.

4. Control

Consisteix a comparar els resultats previstos amb els reals, identificar desviacions si les hi ha i establir la forma de corregir-les.

Economia d'Escala

S'obté al disminuir el cost mitjà a mesura que creix l'empresa i augmenta la quantitat de producció.

Amortització: És l'expressió econòmica de la depreciació. Amortitzar un bé suposa quantificar la depreciació, és a dir, reflectir la part que s'ha consumit del valor total del bé durant un període de temps.

Entorn General

És el conjunt de factors i circumstàncies que afecten a totes les empreses d'una determinada societat o àmbit geogràfic.

Entorn Específic

Es refereix únicament als factors que influeixen sobre el conjunt d'empreses amb característiques comunes i en el mateix sector d'activitat.

Segmentació de Mercats

És un procés de divisió del mercat en grups o segments de consumidors amb pautes homogènies de consum, amb l'objectiu que les empreses puguin establir una oferta comercial diferenciada per a cada segment.

Organigrama

És una representació gràfica de l'estructura organitzativa de l'empresa, que mostra les diferents unitats organitzatives i les relacions que existeixen entre elles, permetent conèixer de manera senzilla i ràpida les relacions i dependències jeràrquiques que existeixen entre els diferents departaments i grups d'activitats de l'empresa.

Entradas relacionadas: