Gèneres Cinematogràfics Essencials: Comèdia, Documental i Bèl·lic
Clasificado en Plástica y Educación Artística
Escrito el en catalán con un tamaño de 2,54 KB
La Comèdia Cinematogràfica: Humor i Orígens
Una comèdia cinematogràfica és una pel·lícula amb situacions d'humor que intenta provocar el riure de l'audiència. És un dels gèneres cinematogràfics més prolífics i populars. Es caracteritza per la inclusió de gags, acudits o bromes, tant visuals com verbals, i té el seu origen en el començament d'aquest art.
El regador regado (1896), pel·lícula francesa dels germans Lumière, es considera la primera comèdia de la història del cinema. Des d'un començament, es van crear pel·lícules que mostraven imatges que alegraven o feien riure l'espectador, fins i tot sense acompanyament de so.
El Documental: Representació de la Realitat
El documental és una representació de la realitat, un fragment històric, una situació o un problema social. Per tant, el documental es relaciona estretament amb la història i amb els fets socials.
S'utilitzen imatges gravades en viu de l'esdeveniment o situacions, però no només hi apareixen imatges gravades directament, sinó que també hi pot haver elements simulats. La càmera busca, registra, documenta i construeix una narració particular dels fets.
El documental treballa a partir de fets ocorreguts als quals se'ls dona forma i un sentit narratiu. La diferència principal entre un documental i un reportatge és el criteri d'objectivitat:
- El documental pot basar-se tant en l'objectivitat com en la subjectivitat.
- El reportatge es basa a mostrar una realitat objectiva dels fets i sol explicar la informació de manera narrada, cosa que no sempre passa en el documental.
Les temàtiques del documental són molt variades. Durant l'etapa posterior a la Segona Guerra Mundial, el documental era l'únic mitjà públic d'informació visual.
Cinema Bèl·lic: Història, Guerra i Propaganda
El cinema bèl·lic és el gènere artístic al qual pertanyen pel·lícules i sèries de televisió que centren la seva història en guerres. Des de la seva invenció, va quedar palès que el cinema podia ser un mitjà per arribar a grans quantitats de gent de manera ràpida i relativament senzilla.
Aquestes qualitats van convertir l'invent dels germans Lumière en una eina al servei dels governs i els seus serveis de propaganda. Ja durant la Guerra Civil Espanyola, ambdós bàndols van utilitzar artistes per a tasques de comunicació o per reforçar la moral de combatents i civils.