Gestió emocional i tàctica en el bàsquet
Clasificado en Informática
Escrito el en catalán con un tamaño de 5,04 KB
TRIANGLE: excusas, quejas, la culpa de los demas. pretemporada: dinàmiques/ coneixer membres de l'equip. "elevator pitch". inici de temporada: crear confiança: "joc del guia", com ens parlem: "pacta comunicatiu".mitja de temporada: empatia: "exercici del mirall". COSES QUE CONTROLO: atenció, pensamientos, armar (conductes), moure peus, esforç, emocions, intensitat. COSAS EN LAS QUE INFLUYO: pares, àrbitres, rival (scouting). COSAS QUE NO CONTROLO: anotar, un error que acaba de fer, el que queda per acabar, rival (no scouting), resultado, temps.
RESULTAT:(obj poc termini): guanyar partit, (mitja termini) hauràs guanyat la meitat, (llarg termini): no quedar dels últims. RENDIMENT: (curt termini): entrenar al màxim, motivar-les, posar reptes, fer exercicis que portin a compartir la pilota (mitja termini): tenir previst el que volem ensenyar i el nivell de les jugadores, i fer cohesió d'equip, (llarg termini): haver millorat cada jugadora més del que sap i col·lectivament jugan amb equip.
obj curt plaç serà més específic que el llarg.
S.M.A.R.T. Specific, Mesurable, Acció, Recompensa, Time line. 3 TIPUS DE CORRECIONS: Tècnica, tàctica, motivacions. 5 pasos: - identificar l'element de la acció que està malament, -accedir si la correcció és adequada en aquest moment, -si li diem el jugador el que s'ha equivocat que sigui amb tècnica. (Amb tècnica): demanar-li que ell s'adoni, el fem pensar, decidim no dir-li res perquè s'en adoni fomentar la autocorrecció. - indiquem la conducta correcta de fer-ho, també podem dir que busqui ell la manera de fer-ho.
QUE HA DE TENIR CLAR L'ENTRENADOR A PISTA: explicar l'objectiu de cada exercici, explicar les regles de funcionament, mirar les esportistes quan en dirigeixen a ells, fer de model per mostrar la conducta de l'objectiu. centrar la conducta verbal al objectiu de l'exercici, donar les instruccions clares i específiques, utilitzar el to del volum i la velocitat adequada, es centre en les conductes dels esportistes i no en els resultats, es centre en els estímuls rellevants, utilitzar preguntes, discriminar entre decisió i execució aportar feedback immediat i constructiu, utilitzar adequadament el reforçament social, aplicar correctament programes de reforçament i castig (castig eliminar conducta, perquè no passi més, reforçament una cosa que passi més cops), donar ànims als esportistes. SISTEMA LÍMBICO: 1. treball amb sentiments impressions, 2. és el primer en rebre la informació, 3. juga sense pietat/ ni bo ni dolent. 4. objectiu ->supervivència espècie:- llei del mínim esforç, - no canvi, -triàngulo de la mort, 5. se regeix per la llei de la selva: -molt potent per aconseguir objectius, - instints (innat), -impulsos (sexe, dominància...) 6. pensaments emocionals: tindràs un pensament: irracional, catastròfic, pensar en blanc i negre (extrems) no gris.
EL CHIMPANCE: és el sistema límbic, és molt potent, i és el que vol sobreviure. va 5 vegades més ràpid que nosaltres. SI estem en mode ximpanzé estarem molt jugant per emocions i no pensar, només pensarem en blanc i negre, és a dir ho som molt bons o molt dolents.
TIEMPOS MUERTOS: rutina de funcionament: -els jugadors han d'acudir ràpidament al lloc del temps mort, -deixar 15 segons perquè bebin aigua, relaxar-se, parlar entre ells (en els 15'' es reuneixen amb els altres entrenadors, què dir i en poques explicacions clares i precises), -solo parla 1 persona (energia sí, precipitació no). - temps demanat per tallar ratxa contrària, donarem eines per aturar-los, o portem molts errors: oblidem passat i al futur, solució perquè no ocorri, instruccions següent. - reforçar les millors accions perquè tornin a repetir-se (a vegades ens oblidem, no cal donar res per fet), -ajudar a que els jugadors es centrin en les conductes concretes a realitzar.
CHIMPANCE: ESQUEMA:
si els jugadors funcionen amb:
1. alegria: reproduir (tornar a fer), mantenir i repetir. Jugadors que volen seguir intentant recuperar el que han perdut i fer coses noves. (alegria + por= culpa, alegria + ira= orgull)ex: va provar de fer 5 entrades seguides per la esquerra seguides. 2. confiança: aprendre a viure amb els nostres errors i els dels altres, a viure amb el teu passat i el teu futur, ens recolzem mútuament i pertinença al grup. ex: tu pots fer una entrada per radera l'esquena. 3. ira: destruir el perill, dolent si veiem en tot un perill, intenta mostrar fortaleses, ajuda a parlar.ex: picant-los dient que no poden fer-ho. 4. por: funció que més es dóna, por porta a acció, el terror a la paràlisi. ex: bota sense por, així no te la treuen de les mans.