Història dels regnes d'Astúries, Lleó i Castella
Clasificado en Ciencias sociales
Escrito el en catalán con un tamaño de 1,99 KB
Regne d'Astúries
Els reis Alfons I i Alfons II van crear un regne al voltant d'Oviedo, el regne d'Astúries. Va manifestar la seva independència negant-se a pagar tributs. Es va expandir cap a l'oest i arribà a dominar una part de Galícia (722).
Regne de Lleó
(Segle IX). Alfons III va ocupar els territoris que s'estenien fins al riu Duero. Per defensar-se van traslladar la capital a Lleó creant el regne de Lleó. Les noves terres van ser repoblades per gent càntabra, gallega i basca, i també amb mossàrabs que havien fugit d'Al-Andalus.
La unió de Castella i Lleó
Al segle XII els regnes de Castella i Lleó es van separar i unir diverses vegades per motius hereditaris o matrimonials. La unió definitiva va ser deguda a que Ferran III va heretar els dos regnes per part dels seus pares i es va formar la Corona de Castella.
Els almohades i Las Navas de Tolosa
Al segle XII durant molts anys el regne de Castella i Lleó van lluitar contra els almohades per les terres situades entre el Tajo i Sierra Morena. Els almohades van ser derrotats finalment per els reis de Castella, Navarra i Aragó a la batalla de Las Navas de Tolosa.
Regne de Granada
Després de moltes derrotes almohades al final del segle XIII a la península només hi havia un regne habitat per musulmans, el regne de Granada.
El predomini de la ramaderia
La gran part de la població de Castella es dedicava a l'agricultura, els principals conreus eren els cereals, però alguns es dedicaven a la venda del vi i l'oli.
La crisi a Castella
La crisi econòmica de la Baixa Edat Mitjana va afectar molt als regnes de la Corona d'Aragó, no va ser tan intensa a Castella. La davallada econòmica va fer que els nobles s'enfrontessin als monarques per aconseguir més privilegis i més terres. Pere I de Castella va voler evitar que s'exportés la llana, l'alta noblesa i l'església s'hi van enfrontar i van proposar com a rei el seu germanastre Enric.