Història Econòmica: Qüestions Clau (1815-1944)

Clasificado en Ciencias sociales

Escrito el en catalán con un tamaño de 3,21 KB

  1. Entre el 1815 i la Primera Guerra Mundial, el comerç internacional experimenta: b) Una major diferenciació entre les àrees que ofereixen productes primaris i les que ofereixen productes industrials.
  2. El tractat Cobden-Chevalier de 1860 fixava que: b) Gran Bretanya abolia tots els drets de duanes sobre productes manufacturats francesos i reduïa els drets sobre el brandi.
  3. La crisi financera iniciada el 1873 va comportar: c) L’aplicació d’una política proteccionista tant a la indústria com a l’agricultura.
  4. El sistema patró or es va estendre a nivell internacional entre: b) 1872-1914.
  5. El sistema patró or va facilitar: a) Els moviments internacionals de capital.
  6. La Segona Revolució Tecnològica/Industrial va significar: a) L’aplicació de noves fonts d'energia i nous transformadors energètics com el petroli i l’electricitat.
  7. La Segona Revolució Tecnològica/Industrial: a) Va veure l’aparició de grans empreses, amb noves formes de gestió i control, com els càrtels.
  8. Entre els nous sectors de la Segona Revolució Tecnològica/Industrial hi trobem: b) Els del ciment, els plàstics i l'acer.
  9. Per a finançar la Primera Guerra Mundial, els Estats: c) Van endeutar-se a través de l'augment de la circulació fiduciària i de préstecs exteriors.
  10. El Tractat de Versalles va significar per a Alemanya: c) El pagament en reparacions monetàries de 31.455 milions de dòlars i la pèrdua d'un 10% del seu territori.
  11. Després de la Primera Guerra Mundial, per a mantenir la fortalesa de la seva moneda, el Regne Unit: b) Va reduir la circulació monetària, va restringir el crèdit i va aconseguir superàvit pressupostari.
  12. El 1923, el govern alemany va fixar com a nova moneda el Rentenmark: c) Que es basava en les reserves d’or i plata del Reichsbank.
  13. Segons J.M. Keynes, Alemanya després de la Primera Guerra Mundial: c) No tenia capacitat de millorar la seva balança comercial per a fer front a les reparacions.
  14. El creixement industrial dels Estats Units a partir de 1860 es caracteritza: a) Per les economies d'escala, la gran disponibilitat de matèries primeres i les grans empreses.
  15. La situació de depressió econòmica generalitzada dels anys trenta es caracteritza per: c) La caiguda de la demanda, la caiguda de la inversió i l’augment de la productivitat.
  16. El model de creixement industrial del Japó: c) Es va basar en la dependència de capital exterior i l'expansió militar i de l'Estat.
  17. Les causes estructurals de la crisi borsària de 1929: c) Es troben en les expectatives de creixement dels valors borsaris.
  18. En el crac de 1929 hi trobem: a) Un augment de la cotització en relació amb l'activitat econòmica real.
  19. La conferència de Bretton Woods de 1944 fixava: b) El dòlar americà i la lliura esterlina com a úniques monedes convertibles en or.

Entradas relacionadas: