Història de l'educació: evolució i tipus
Clasificado en Psicología y Sociología
Escrito el en catalán con un tamaño de 2,19 KB
Història de l'educació
L'educació és un procés mitjançant el qual, sense tenir en compte el país o lloc, es facilita a tots els xiquets l'oportunitat d'aprendre. Ja no estem sols parlant d'aprendre coneixements, sinó també creences i valors. La veritable educació és la que s'aprèn a través d'actituds i sentiments i no la que s'aprèn només a través de paraules. La gran majoria de xiquets són educats per els professors, però també es poden educar sols gràcies al procés de l'aprenentatge autodidacta.
L'educació va començar fa molts anys, concretament en la prehistòria, on els adults ensenyaven als seus fills els coneixements i habilitats necessàries per a la societat en la qual es vivia. En tractar-se en aqueix moment d'una societat pree-alfabètica, els valors i coneixements inculcats eren a través de la imitació als adults i per via oral. Generació rere generació, aqueixos coneixements i habilitats es van anar inculcant d'aqueixa manera, fins al moment en el qual les cultures van ampliar el seu coneixement i van passar a una educació formal deixant arrere la imitació.
Podem diferenciar tres tipus d’educació: l'educació informal, l'educació no formal i l'educació formal. L'educació informal són tots els valors i coneixements que aprenem al llarg de la vida sense cap intenció educativa, i s'influeix pel nostre entorn i ambient social. L'educació no formal és aquella que es dona en cursets o acadèmies els quals no es regeixen per un currículum particular d'estudis. La seua intenció i finalitat és educar però no és reconegut a través de cap certificat. Finalment, l'educació formal és la que fa referència als àmbits en els quals sí que és reconegut l'estudi per un certificat, com per exemple, a les escoles, instituts, mòduls i universitats. L'educació formal es divideix en: educació infantil, educació primària, educació secundària, educació mig superior i educació superior.
En conclusió, l'educació és un procés mitjançant el qual els xiquets socialitzen i aprenen diversos coneixements, valors, habilitats, tècniques d'estudi i comportaments amb una fi social.