Llengua majoritzada

Clasificado en Magisterio

Escrito el en catalán con un tamaño de 2,89 KB

Model compensatori

Són els programes que s’usen per a compensar el dèficit” de les minories en la llengua oficial de l’estat.
L’objectiu és el canvi de llengua, és a dir, l’assimilació́ Lingüística.

•Hi ha dues variants:

- Transicional: en els primers cursos els alumnes de Llengua minoritzada són escolaritzats en la L1. La L2 Substitueix progressivament la L1 fins a arribar a ser L’única llengua del programa educatiu.

- Unilletrat: la L1 (llengua minoritzada) s’utilitza Juntament amblaL2(llenguadominant)enactivitats Orals, però l’alfabetització́ es realitza únicament en la L2 (dominant).

Model de manteniment

Són els programes que tenen com a objectiu “conservar La llengua i la cultura dels alumnes de llengua i cultura Minoritzades”. Es busca l’alfabetització́ en els dues Llengües.

•Hi ha dues variants:

- Bilingüisme parcial: ús restrictiu de la L1 a determinats Àmbits, normalment els relacionats amb la cultura Minoritzada. També́ s’anomenen de manteniment estàtic, Perquè tenen com a objectiu mantenir les destreses Lingüístiques en el nivell que tenen els nens quan entren a L’escola.

- Bilingüisme total: sense restricció́ temàtica per a cap de Les dues llengües. També́ s’anomenen de manteniment Evolutiu, perquè busca desenrotllar les destreses dels Estudiants en la seua llengua (minoritzada) fins arribar a L’alfabetització́ bilingüe.

Model d’enriquiment

Són programes dissenyats per al conjunt de La societat, i no per a les minories Lingüístiques i culturals.
L’objectiu és que tots els membres de la Comunitat dominen les llengües que hi són Presents, és a dir, el bilingüisme i el Pluralisme cultural per a tota la població́. 

Entradas relacionadas: