Malware: Hoax, Gusans i Troyanos

Clasificado en Informática

Escrito el en catalán con un tamaño de 2,22 KB

HOAX

En Internet es coneix com hoax, faula o fake news a una notícia falsa, és a dir, un intent de fer-li creure a les persones que una cosa falsa és real, emparant-se en mitges veritats, fotografies trucades o provinents d'un altre origen, o tergiversacions.

Exemple en: Les xarxes socials i serveis de missatgeria són via freqüent de recepció de faules, que mai provenen de ningú però aspiren a ser replicats per tots. Les característiques del punt anterior es repeteixen en elles i la millor manera de combatre'ls és simple: no replicant-los. No escampar informació poc de confiança als contactes que, al cap i a l'últim, confien en el nexe que tenen amb nosaltres (i per tant es mostren més receptius davant la informació).

GUSANOS

Els cucs són en realitat una subclasse de virus, per la qual cosa comparteixen característiques. Són programes que realitzen còpies de si mateixos, allotjant-les en diferents ubicacions de l'ordinador. L'objectiu d'aquest malware sol ser col·lapsar els ordinadors i les xarxes informàtiques, impedint així el treball als usuaris. A diferència dels virus, els cucs no infecten arxius.

Exemple: Els Email-Worms (Cucs de correu electrònic) es propaguen a través dels correus. Aquests cucs envien còpies de si mateixos en forma arxive adjunt o d'enllaç a un arxiu infectat en un recurs de xarxa (per exemple, una adreça URL que porta a un arxiu infectat allotjat en un lloc web compromés).

TROYANOS

Un troyano és un tipus de malware que sovint es camufla com a programari legítim. Els ciberladrones i els hackers poden emprar els troians per a intentar accedir als sistemes dels usuaris. Normalment, algun tipus d'enginyeria social enganya als usuaris perquè carreguen i executen els troians en els seus sistemes. Una vegada activats, els troians poden permetre als cibercriminales espiar-te, robar les teues dades confidencials i obtindre accés per una porta posterior al teu sistema.

Exemple: Trojan-Dropper: Els hackers utilitzen aquests programes per a instal·lar troians i virus, o bé per a evitar la detecció de programes maliciosos. No tots els programes antivirus poden analitzar tots els components inclosos en aquesta mena de troià.

Entradas relacionadas: