Memòries i Estructura dels Autòmats Programables

Clasificado en Diseño e Ingeniería

Escrito el en catalán con un tamaño de 2,39 KB

Memòries:

El programa que fabrica l’usuari normalment es fa en una memòria RAM, per la facilitat de fer modificacions. Una vegada que el programa és definitiu, es pot deixar en aquesta memòria amb el suport d’una bateria, o copiar-lo a una memòria EPROM si no es vol que es modifiqui, o a una memòria EEPROM si es preveu que durant el funcionament normal de la instal·lació s’hagi de modificar alguna dada.

Els programes propis del sistema utilitzen tots els tipus de memòria: RAM i EEPROM per a les dades que es modifiquen durant el processament del programa, i les ROM, PROM i EPROM per a les dades fixes.

Funció de la CPU

La CPU dels autòmats programables s’encarrega d’organitzar totes les tasques de control i comunicació entre els diferents blocs, per executar el programa dissenyat perquè la instal·lació funcioni.

Execució del Programa: Scan

Scan és l’execució del programa una vegada i consisteix en el següent:

  1. Fer un autodiagnòstic.
  2. Llegir l’estat de totes les entrades i carregar els valors al registre d’entrades.
  3. Executar tot el programa llegint les dades de les entrades del registre d’entrades i escrivint els resultats de les combinacions en el registre de sortides.
  4. Copiar els valors del registre de sortides a les sortides.

Estructura i Components dels Autòmats Programables

- Estructura Modular

Cada component del PLC es troba en un mòdul diferent, anomenats normalment targetes, que es munten damunt d’un bastidor, que pot ser un carril DIN o un perfil específic de cada fabricant. Aquests components s’uneixen elèctricament mitjançant els busos de comunicació, que poden estar incorporats al bastidor mateix, o mitjançant uns cables amb connectors que uneixen totes les targetes.

- Estructura Compacta

En un únic element, hi ha tots els components del PLC: CPU, bateries, memòries, mòdul d’entrada i de sortida, etc. Molts dels PLC compactes de gamma baixa i amb poques entrades i sortides tenen incorporada una petita consola de programació. Es coneixen com a microautòmats, i actualment la majoria d’aquests autòmats tenen la possibilitat d’ampliar les funcions mitjançant mòduls perifèrics, com ho fan els modulars.

Entradas relacionadas: