Poesia anys 60

Clasificado en Lengua y literatura

Escrito el en catalán con un tamaño de 2,98 KB

 

Manuel de pedrolo

va néixer a l'aronyo, el 1918 i va morir a Barcelona de 1990. Autor de poesia i teatre. La seva producció es caracteritza x una constant i sorprendent experimentació formal i per una tematica q', en cada provatura, es va repetint: la po, l'incomunicaió entre les persones,l'asurditat de pla vida quotidiana,(temes q reflecteixen la tristesa de l'epoca en la narrativa cal destacar les obres:( joc brut/Les besties de càrrega)

moltes vegades la seva obra representa la repressió franquita,la societat de l'epoca durant tota la vida,ell va adoptar una actitud de defensa clara del país i de la llengua.

PERE CALDERS

va néixer i va morir a Barcelona, va estudiar belles arts. El 1936, publica primers contes i un any després, la primera novel.La.

no va parar d'escriure i publica fins que va morir. En el conte i la narració va tenir molt exit(croniques de la veritat oculta, altres contes)

LA popularitat li va arribar arran de l'adaptació teatral d'alguns dels seus contes.

pere calders es considerat con el millor contista, els seus contes es caracteritza: presentes esdeveniments trctas amb humor e ironia.

Joan brossa

Poeta i dramatug, es autor de més de vuitanta llibres de poesia, la seva obra va se elaborada amb un afany investigador, amb el objectiu de  cercar un art total.

es considera com un poeta del seu temps,"jo estic en el meu temps, procura continuar i no repetir"

Brossa va deixar una obra molr extensa i variada: va explotar les formes des de els estrictament literari fins al visual.

La seva poesia esta recollida en diversos volums: poesia rasa, qui diu foc, diu flama,viatge a la sexista.

Miguel Martí I POL

Fill de família obrera, els primers reculls poetis presenten una problematica existencial, posteriorment, refleteix la denuncia social i política./ llibres:(la fabrica, El poble)

1970, la seva poesia va tenir un aspecte intimista q li va acompnayr fins a la mort, 1991, va rebre el premi d'honor de lletres catalanes(un huvernsm placid)

María-MERCE MARÇAL

Autor de poesia i novel.La, durant els anys 70 va publicar la seves primera obres: cau de llunes, bruixes de dol i la germana)

Característiques:

-)La seva produccíó es caratceritza x la presencia de temes exclusivament femenins.

-)Estilísticament

Entradas relacionadas: