Principis de l'Educació Social i Conferències UNESCO (CONFITEA)

Clasificado en Magisterio

Escrito el en catalán con un tamaño de 3,74 KB

Principis de l'Acció Socioeducativa

Principi de Respecte als Subjectes

L'educador/a social ha de respectar l'autonomia i la llibertat dels subjectes adults amb qui treballa.

Principi de la Coherència Institucional

L'educador/a social ha de conèixer i respectar el projecte educatiu i reglament de règim intern de la institució on treballa. En cas que aquests contradiguin els principis bàsics de la professió, haurà d'actuar comunicant-ho al Col·legi Professional.

Principi de la Participació Comunitària

L'educador/a social treballarà sempre en equips i en xarxes, de manera coordinada, per enriquir la seva tasca. S'ha de plantejar una actuació interdisciplinària tenint en compte els criteris, coneixements i competències dels companys.

Conferències UNESCO sobre Educació Permanent (CONFITEA)

Comentar les diferents conferències de la UNESCO sobre l'educació permanent de persones adultes (CONFITEA) i l'aportació de cadascuna d'elles a l'evolució teòrica de la conceptualització d'aquesta educació i formació.

Conferències de l'UNESCO sobre l'educació permanent de persones adultes (CONFITEA)

  • 1a CONFITEA: Conferència d'Elsinor (Dinamarca) 1949. Té per objectiu proporcionar als individus els coneixements indispensables per al desenvolupament de les seves funcions econòmiques, socials i polítiques i permetre'ls participar en la vida de la seva comunitat, realitzar una vida més completa i harmònica. Pretén assegurar una formació, un clima de llibertat social, tolerància i participació.
  • 2a CONFITEA: Conferència de Montreal (Canadà) 1960. L'educació d'adults dins un món en transformació. Remarca que aprendre és la paraula clau, perquè el respecte mutu, la comprensió i la simpatia són qualitats que la ignorància destrueix i que el saber, en canvi, desenvolupa.
  • 3a CONFITEA: Conferència de Tòquio (Japó) 1972. L'educació permanent d'adults en el context de l'educació permanent. L'educació d'adults constitueix una part integrant de l'educació permanent i que és inseparable de l'objectiu d'ampliar les oportunitats d'educació per a tots.
  • XIX Conferència General de la UNESCO de Nairobi (Kenya) 1976: L'EA com a subconjunt de la FP.
  • 4a CONFITEA: Conferència de París (França) 1985. El desenvolupament de l'educació d'adults: aspectes i tendències. Definició Educació d'Adults: “totalitat dels processos organitzats d'educació, siguin formals o no formals, gràcies als quals les persones adultes desenvolupen les seves aptituds, enriqueixen els seus coneixements, milloren les seves competències tècniques o professionals i fan evolucionar les mateixes cap a un enriquiment integral de l'home i cap a una participació en el desenvolupament socioeconòmic i cultural equilibrat e independent.”
  • 5a CONFITEA: Conferència de Hamburg (Alemanya) 1997. Educació de les persones adultes i els desafiaments del segle XXI.

Altres Organismes Internacionals i la Formació Permanent

Citar altres organismes internacionals que tenen com a objectiu la reflexió, promoció i difusió de la importància de la formació permanent a nivell mundial.

La declaració de principis dels organismes nacionals i internacionals respecte al que és i ha de ser l'EA:

  • El Llibre Blanc d'Educació d'Adults del Ministeri d'Educació i Ciència (1986).
  • Llibre Blanc per a la Reforma del Sistema Educatiu (1989).
  • Ordre Ministerial de 8 de maig de 1989 sobre Centres Públics d'Educació d'Adults dependents del Ministeri d'Educació i Ciència

Entradas relacionadas: