Programes d'Immersió Lingüística i Incorporació Progressiva
Clasificado en Magisterio
Escrito el en catalán con un tamaño de 2,62 KB
PIL (Programa d'Immersió Lingüística): En l'etapa d'Infantil i Primària, el Programa d'Immersió Lingüística està pensat per a xiquets i xiquetes no valencianoparlants, o que no viuen en entorns on el valencià és la llengua majoritària de comunicació. El programa està pensat perquè, a partir de la voluntat manifestada pels pares/mares o tutors, els i les alumnes puguen assolir una competència lingüística en la llengua que no els és habitual. El Programa d'Immersió Lingüística parteix del respecte a la llengua pròpia de l'alumnat. En tot moment es respecta l'expressió espontània de l'alumnat. En el Programa d'Immersió Lingüística, el castellà, com a àrea i com a llengua d'instrucció, s'incorpora a partir del primer o segon cicle de Primària, segons el context sociolingüístic del centre. El castellà rep un tractament cada vegada més sistemàtic, de manera que els alumnes i les alumnes n'assoleixen un domini formal.
PIP (Programa d'Incorporació Progressiva): En el Programa d'Incorporació Progressiva la llengua base del programa és el castellà. Durant l'etapa Infantil, s'introdueix el valencià a nivell oral, de manera que els i les alumnes entren en contacte amb l'altra llengua oficial, que no els és habitual. Açò afavorirà un domini cada vegada més formal del valencià, fins que s'assolisquen els objectius previstos en el currículum per a les dues llengües oficials. A partir de l'etapa Primària, el PIP suposa la introducció de l'assignatura de Valencià: Llengua i Literatura des de 1r de primària, i com a mínim, l'assignatura de Coneixement del Medi Natural, Social i Cultural des de 3r de primària, impartides en valencià. A través d'una metodologia adequada que preveu l'ensenyament-aprenentatge de continguts curriculars a través d'una segona llengua, es garanteix no sols el domini dels continguts curriculars, sinó també la competència lingüística en la segona llengua.
PEBE (Programa d'Ensenyament de Llengües Estrangeres): L'aprenentatge de llengües estrangeres és una necessitat real en la societat actual del coneixement. De fet, l'OCDE (Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic) defineix les competències bàsiques, i en posteriors grups de treball de la Comissió Europea, queden delimitades en 8 competències bàsiques, i entre elles, la competència Comunicació en una llengua estrangera. L'objectiu d'estos programes és assolir una bona competència en les llengües oficials, així com un domini apropiat, d'almenys, una llengua estrangera.