La Romanització i la Política Visigoda a Toledo

Clasificado en Religión

Escrito el en catalán con un tamaño de 2,38 KB

8. Defineix el concepte de romanització

Procés pel qual els romans s'extenen pel Mediterrani i arriben a la Península Ibèrica, formant part així del seu territori. Introdueixen elements com la llengua, la religió i les lleis.

El llatí es convertí en la llengua parlada i en la de cultura; es va establir un codi legislatiu uniforme a tot l'Imperi, i es retia culte als déus romans.

9. La política d'unificació del regne visigot de Toledo

  • Unificació lingüística: adaptació del llatí, que era parlat pels natius.
  • Unificació social: pels visigots, els matrimonis mixtes estaven prohibits i inclús penats amb la mort, fins que Leovigild va derogar la llei.
  • Unificació religiosa: els hispanoromans eren majoritàriament cristians mentre que els visigots practicaven l'arrianisme. Finalment, després d'una guerra civil, els visigots es van acabar convertint al cristianisme en el III Concili de Toledo.
  • Unificació jurídica: la primera recopilació de lleis visigodes va ser el còdic d'Euric, anterior al 480. Al següent regnat, al 506, el codi d'Alaric (legislació hispanoromana). I finalment, el 654, en el III Concili de Toledo, es va promulgar el Liber Iudiciorum.
  • Unificació cultural: els visigots unificaren les cultures romana, cristiana i germànica.
  • Unificació territorial: després de les campanyes que realitzà Leovigild junt amb el seu fill Recared contra els seus, als quals va vèncer i van haver de ser expulsats l'any 585. Els territoris que van quedar desocupats van passar a formar part del regne visigot. El monarca Leovigild també va provar contra els bascs, però no aconseguí derrotar-los definitivament.

10. Característiques de la monarquia visigoda

La monarquia visigoda era principalment electiva; únicament els nobles elegien el rei fins que va passar a ser hereditària, ja que hi havia problemes d'inestabilitat i lluites constants pel poder. El recolzament del rei eren dues institucions anomenades Aula Règia, funcionaris, clergues i aristòcrates, i concilis de Toledo, assemblees religioses.

Entradas relacionadas: