Tennis: Cops Bàsics, Estratègies i Exercicis per Millorar el Joc
Clasificado en Deporte y Educación Física
Escrito el en catalán con un tamaño de 4,09 KB
Cops Bàsics i Estratègies Clau en Tennis
1. Quins són els cops bàsics del tennis?
Drive, revés a una i dues mans, servei, joc de xarxa i esmaixada.
2. Com funciona un tie break?
Quan hi ha un empat entre dos jugadors, es fa el desempat que és el tie break. Consisteix en punts correlatius fins a 7 punts, amb una diferència de 2 punts. Es juga al millor de 7 amb diferència de dos. Es canvia el costat de camp cada 6 punts. Al primer punt serveix un jugador i després 2 serveis cada un. El desempat es produeix quan s'arriba a 6 jocs iguals.
3. Estratègia i empunyadura est de revés?
Dit polze mà hàbil al melic i puny raqueta per sota. Cos de costat, similar a desenfundar una espasa. Punt d’impacte a l’alçada de la cintura i més endavant que per la dreta. Bloqueig de les espatlles durant l’avançament de la raqueta.
4. Progressió per ensenyar el servei?
Llançar pilota a diferents altures, llançar pilota a raqueta a terra amb la mà hàbil i no hàbil, llançar pilota a la paret, caçar ocells amb dues pilotes, localitzar punt d’impacte en el punt més alt a la tanca, realitzar servei des d’armat i aturant el braç en el punt d’impacte, iniciar moviment des d’armat i acabant-lo entre cama i braç contraris i moviment sencer des de diferents distàncies.
5. Efecte liftat després de botar a terra?
La pilota bota cap al contrincant. Després de botar surt amb més rapidesa i a mitja altura.
6. Principis tàctics del tennis?
Desplaçar al contrari, desplaçar-se amb diagonal, recuperar el centre de la pista el més aviat possible, aixecar la pilota en situacions compromeses, atacar amb el cop bo i cobrir el més fluix, no donar mai l’esquena a l’adversari, portar la iniciativa del joc sempre que es pugui, variar la tècnica en situacions, observar les accions del contrari, observar els espais en el camp contrari, anticipar-se a les accions de l’adversari i realitzar execucions precises.
7. Com col·locar la raqueta al colpejar la pilota?
Tenir el braç relaxat abans del cop, i al voler colpejar, apretar bé l’empunyadura per tal que la direcció de la pilota vagi on vulguis.
8. Quina estratègia metodològica per ensenyar l’armat en el servei?
La finestreta. El cap de la raqueta ha de tocar l’esquena per posteriorment fer l’extensió de colze.
9. Quin efecte es fa servir al 2on servei?
El liftat, és el més lent però el més segur.
10. Tres accions clau al colpejar la pilota:
La posició del cos, la posició i col·locació de la raqueta i el recorregut del braç per carregar el cop i per realitzar-lo i fer tot el moviment i finalment (velocitat de la raqueta).
Exercicis de Volea
Ex 1: Ens fiquem per parelles sense xarxa i practiquem volees de drive a prop del company.
Ex 2: Fem el mateix que en l’exercici anterior però ara fent-ho de revés.
Ex 3: Per parelles fem colpejos de volea a prop de la xarxa.
Ex 4: Per parelles, un colpeja la pilota plana i l’altre la torna de volea.
Ex 5: Per trios colpejar de volea la pilota a prop de la xarxa, dos en un costat i un en l’altre.
Ex 6: Per parelles, van fent piloteig i al tercer cop del company la tira de globus i l’altre ha de donar-li d'esmaixada.
Exercicis de Drive
Ex 1: Practicar el drive amb grups de tres, dos dels 3 companys es col·loquen a la pista un a cada canto i el 3r company es col·loca al costat de la xarxa dins d’un dels camps, el que està al costat de la xarxa li llença la pilota al company i aquest la colpeja amb un cop de drive.
Ex 2: Fem el mateix que en l’exercici anterior però ara tots amb raqueta.
Ex 3: Fem el mateix que en l’exercici anterior però ara amb un cop previ.
Ex 4: Per parelles, treballar des del fons de pista fent una aturada frontal i seguidament realitzar un cop de drive, sempre posicionats de costat.