Xarxes i tipologies de xarxes: MAN, WAN i més
Clasificado en Informática
Escrito el en catalán con un tamaño de 2,97 KB
Xarxa d'àrea metropolitana (MAN):
És més gran que la LAN. Per exemple, si l'empresa anterior té diferents llocs de feina en una mateixa ciutat, caldrà connectar més equips, s'haurà de compartir més informació i la distància entre els ordinadors serà major.
Xarxa estesa (WAN):
És la xarxa que s'estén per una gran zona geogràfica. La xarxa WAN més coneguda és Internet.
Tipologia d'una xarxa: BUS:
Tots els equips es connecten per un únic medi de comunicació, el bus, a un cable central.
Anell:
Els ordinadors es col·loquen de forma pareguda al bus, però amb el cable tancat.
Estrella:
Tots els equips es connecten a un dispositiu central que pot ser un servidor o un concentrador o hub, que s'encarrega de la distribució de la informació evitant la col·lisió de dades.
Repetidor:
Permet la connexió de dos dispositius.
Port o bridge:
Serveix per interconnectar varies LAN de diferent tipologia o per ampliar la que tenim connectada.
Hub:
Es pot utilitzar com el repetidor, però disposa de varies entrades i sortides.
Switch:
Té la mateixa funció que un hub; la diferència està en la forma de repartir el senyal de xarxa entre les diferents entrades que té.
Xarxes socials:
Són mitjans de comunicació social en els que la seva informació i contingut és generat pels propis usuaris mitjançant l’ús de les noves tecnologies, que permeten un fàcil ús i accés mitjançant tècniques d’edició, publicació i intercanvi. Els Social Media són un conjunt de plataformes digitals (blocs, wikis, comunitats de contingut (vídeo, imatge...), microblocs, sindicació de continguts, xarxes socials, etc. )
Diferències entre els Social Media i els mitjans de masses Audiència:
Ambdós proporcionen la tecnologia que permet a qualsevol persona accedir-hi, de manera que tots dos poden arribar a una audiència global.
Accés:
Els mitjans de masses són generalment de pagament i són propietat d’un particular o d’un govern, mentre que els Social Media estan en general disponibles per qualsevol persona amb poc o cap cost.
Facilitat d’ús pels creadors:
En els mitjans de masses la producció del contingut requereix normalment de recursos i coneixements especialitzats. La majoria dels Social Media no.
Instantaneïtat:
El temps que transcorre entre la producció del contingut i el seu lliurament a les audiències pot ser llarg (dies, setmanes o mesos) en comparació amb els Social Media, que poden oferir continguts d’una forma quasi instantània.
Edició del contingut:
En els mitjans de masses, una vegada creat el contingut aquest no pot ser alterat, mentre que en els Social Media no només poden enriquir-se amb els comentaris de les audiències, sinó que el contingut pot ser alterat instantàniament pels seus productors, millorant el contingut per les audiències.