Apuntes, resumenes, trabajos, examenes y problemas de Arte y Humanidades de Otros cursos

Ordenar por
Materia
Nivel

Paisatge dinamic

Clasificado en Arte y Humanidades

Escrito el en catalán con un tamaño de 1,42 KB

Land Art:Pren cos durant la dècada dels 60, remarcat sobretot per artistes nord-americans. La natura es converteix en suport i material artístic, el mateix paisatge és convertit en objecte artístic, després de que s'hi hagi realitzat una acció transformada. Aquesta s'interroga sobre les formes de representació tradicional de l'art i sobre la convivència d'utilitzar circuits de difusió alternatius als ja establerts com les galeries i els museus. Les intervencións en espais exteriors eren exposades al medi ambient i eren inevitablement alterades per l'entorn. En molts casos s'acceptava l'alteració de la forma i la destrucció final de l'obra. Els artistes també expressaven una certa nostàlgia pel passat i per alguns valors que s'
... Continuar leyendo "Paisatge dinamic" »

Metropolis gregues

Clasificado en Arte y Humanidades

Escrito el en catalán con un tamaño de 1,94 KB

arcaica

És l’època de consolidació de les poleis. Grècia encara és un conjunt de ciutats-estat aristocràtiques on el govern és en mans d’una oligarquia.

Hi ha contactes amb altres civilitzacions: Egipte i Orient. Influència d’aquests arts.

Consolidació de la filosofia. Separen religió de ciència. L’home és la mesura de totes les coses. 

 clàssica

Els atletes encara són considerats herois de les diverses polis que entren en competició. Els guanyadors tenen dret a ser representats. Normalment un mecenes o la seva ciutat encarreguen la seva representació. Aquest tema es veu en obres com el Discòbol o el Diadumen.

Grècia i especialment Atenes arriben al seu esplendor. Les arts de tot tipus i les ciències s’han desenvolupat... Continuar leyendo "Metropolis gregues" »

Antinaturalismo arte

Clasificado en Arte y Humanidades

Escrito el en español con un tamaño de 3,7 KB

TEMA 6:Carácterísticas escultura ROMánica:1-es una escultura monumental.Estaba supeditada a la arquitectura.La adaptación al marco arquitectónico es evidente sobre todo en la decoración escultórica de los capiteles.2-su finalidad es didáctica:la iglesia la utilizaba para enseñar la religión de una forma práctica. Su finalidad era enseñar a los fieles, los dogmas y principios del Cristianismo. El hombre debía huir de este mundo imitando la vida de Cristo y de los santos, así evitaría sufrir los castigos en el Infierno. La temática es muy variada aunque esencialmente apocalíptica-el Apocalipsis de San Juan, el Antiguo y Nuevo Testamento, los Evangelios apócrifos y el Bestiario fabuloso precedente de Oriente, así como vidas
... Continuar leyendo "Antinaturalismo arte" »

Interior holandes miro

Clasificado en Arte y Humanidades

Escrito el en catalán con un tamaño de 2,37 KB

NOM Interior holandès I AUTOR Joan Miró CRON 1928 MATERIALS oli sobre tela AF Miró modifica quadre Sorgh x fer-lo respondre a la seva pròpia gramàtica cromàtica i formal. Colors molt brillants purs i plants, formes distorsionades. 3 grans bandes color habitació. Miró assenta el seu llenguatge pictòric, elements k després seran tema constant: línies d relació q connecten els personatges i objectes, vigorosos traços negres q travessen taques color, elements naturals i rurals. Defensava automatisme físic com mètode de producció d'imatges. Al quadre tradueix al seu propi llenguatge el quadre de Sorgh que l'havia impressionat. Similituts: llaüt, home, gos, gat, finestra + paisatge. Músic figura orgànica amb cara de sol enfurismat.
... Continuar leyendo "Interior holandes miro" »

Retaule de l'esperit sant

Clasificado en Arte y Humanidades

Escrito el en catalán con un tamaño de 3,39 KB

Retaule (pere Serra): a)tmps: finls del S.XIV
. b)estil d l'obra: pintura Gótica catalana d corrent ita
liana, trecento, escola de Siena. L'introdueix Ferrer
Bassa el qual estudiara a l'escola de Siena i entrara
en contacte amb el mestre + important Simone Martini.
Arribara a Catalunya i fundara un estil propi. El seu fill
Arnau Bassa tmb continuara akesta corrent, la seva
obra + significativa es el retaule de San Març (sabaters).
Els últims d'akesta corrent seran els germans Pere I
Jaume Serra. Caracter: fons daurats, ulls ametllats
, tonalitats verdoses en les carnacions, buskeda de la
perspectiva, l'art ja no es atemporal (elemnts arq. I
paisatges) i aureoles daurades. Tecnica: tremp.
Suport: taula, es un retaule q apareix en el Gòtic
... Continuar leyendo "Retaule de l'esperit sant" »

Desconsol de josep llimona

Clasificado en Arte y Humanidades

Escrito el en catalán con un tamaño de 3,78 KB

Josep llimona, el desconsol: cronología: 1907. Ch: l’any 1907 es caracteritza per les crisis polítiques de la restauració. Fins 1907 el govern era liberal. Aquest any es l’ulitm de la crisi del carlisme i el primer de la crisi del pacte del pardo. El nombre d’habitants a Espanya va augmentar gairabe un terç. La població es va desplaçar a les zones on hi havia industria. Estil de l’autor: tenia un germa Joan que era pintor i Josep escultor. Van fundar el cercle artístic de sant Lluc, tenia una ideología cristiana. Els artistas adscrits aquesta asociacio eren contemporanis al Modernisme, pero tenien les idees avançadés no tenien ideología cristiana i en canvi ells trobaran una ideología i tenen una gran carrega moralitzadora.
... Continuar leyendo "Desconsol de josep llimona" »

Portalada de sant pèire de moissac

Clasificado en Arte y Humanidades

Escrito el en catalán con un tamaño de 4,01 KB

Sant Piere de Moissac
A- Temps: Segle XII
Context Històric: Alta edat mitjana (“alte” en alemany vol dir antic, es a dir, la edat mitjana mes antiga), que va des de la caiguda de l’Imperi romà fins al Renaixement, pertany als segles XI, XII i XIII en alguns llocs. Es un art rural i del feudalisme. El feudalisme va sorgir a França desprès de la descomposició de l’Imperi Carolingi al segle IX com a conseqüència de que les monarquies eren incapaces de defensar a la població. Els camperols van trobar protecció en els nobles i clergues establint pactes de dependència i deures. Abans de l’any 1000 es viu un període de inestabilitat. El llibre de l’Apocalipsi de Sant Joan deia que el món s’acabaria l’any 1000 i va aparèixer... Continuar leyendo "Portalada de sant pèire de moissac" »

Ficha técnica de la mezquita de Córdoba

Clasificado en Arte y Humanidades

Escrito el en español con un tamaño de 2,36 KB

MEZQUITA DE Córdoba:Época: 785-788 Abderraman I, ampliada años después. Estilo: hispanomusulmán, prohibición coranica de representar figuras.Material y técnica: piedra ladrillo madera y como material decorativo el yeso.Sobre cada columna reutilizada hay una pilastra secundada por arcos de herradura, haciendo que las pilastras sostengan otro nivel de arcos de medio punto. Tipología: edificio para la oración. Arquitectura: el patio de los naranjos tiene 4 fuentes rituales para las abluciones de los fieles, pórticos nonde se imparten clases y el minarete. En la sala de oración tiene 19 naves emplazadas en perpendicular hacia el muro orientado a la meca. En el muro se guarda el coran. La decoración se basa en la alternancia de rojo
... Continuar leyendo "Ficha técnica de la mezquita de Córdoba" »

Sarcòfeg dels esposos

Clasificado en Arte y Humanidades

Escrito el en catalán con un tamaño de 8,45 KB

Columna Trajana: Autor: apol.Lodor de Damasc, anys 107-113, tipol.Logia: ralleu, fet de marbre estil ROMà imperial de tema commemoratiu. Descripció formal: S'aixeca sobre un pedestal quadrat, té una base cilíndrica decorada amb motius ornamentals, el fust es d'aproximadament 30 m d'alçada i té un capitell d'ordre dòric del qual s'aixeca una escultura de l'emperador Trajà que posteriorment va ser substituida per un altre escultura de Snt Pere Fust: 200m de ralleu esculpits ( cinta leicoidal) El tamany de les franges es va agrandint progresivament a mesura que ascendeixen de manera que semblen homogenies. La meitat superior de la columna representa la 2ª guerra dàcia i la part inferior narra els esdeveniments de la primera guerra
... Continuar leyendo "Sarcòfeg dels esposos" »

Els lictors porten a brut els cadavers dels seus fills obra de David

Clasificado en Arte y Humanidades

Escrito el en catalán con un tamaño de 5 KB

1.Classificació De l’obra:

Títol: El jurament dels Horacis

Autor: Jacques-Louis David

Cronologia: 1784             

Escola O país: Musée du Louvre

Estil: Neoclàssic

2.Tema:

Literari.

Atribut: històric o mitològic.

Fonts Literàries: narracions clàssiques.

3.Descripció: Anàlisi tècnica:

Elements De suport: tela.

Elements Tècnics: oli.

4.Elements Formals i compositius:

-Dibuixístic.

-Composició Tancada, profunda i no unitària.

-Perspectiva Geomètrica.

-Línia De l’horitzó alta.

-Simètrica.

-Geometria: Rectangular i triangulars.

-Llum: Natural, es projecta des de l’esquerra fora del quadre.

-Cromatisme: Colors freds.

5.Antecedents I influències posteriors:

La Cultura i l’art clàssics van ser el punt de referència principal

... Continuar leyendo "Els lictors porten a brut els cadavers dels seus fills obra de David" »