Apuntes, resúmenes, trabajos, exámenes y problemas de Otras lenguas extranjeras

Ordenar por
Materia
Nivel

Moviments literaris del segle XIX: Romanticisme, Realisme i Naturalisme

Clasificado en Otras lenguas extranjeras

Escrito el en catalán con un tamaño de 3,55 KB

Romanticisme

Final del segle XVIII / 18. Els romàntics rebutjaven el racionalisme de la Il·lustració i propugnaven el subjectivisme de l’individu, valorant-ne especialment els sentiments. Són idealistes, menyspreen la realitat quotidiana buscant evasió de la fantasia i en la recreació d'èpoques i espais exòtics.

Realisme

Mitjans segle XIX / 19. La subjectivitat del Romanticisme dona lloc a l’objectivitat del Realisme, que s’ocupa de la realitat que envolta l’artista: analitza el món real des de tots els punts de vista i aprofundeix en la psicologia dels personatges.

Naturalisme

Final segle XIX / 19. Deriva del Realisme, va més enllà en l'anàlisi de la realitat. L’escriptor naturalista intenta fer un estudi científic del comportament... Continuar leyendo "Moviments literaris del segle XIX: Romanticisme, Realisme i Naturalisme" »

Noucentisme: Característiques, Ideals i Josep Carner

Clasificado en Otras lenguas extranjeras

Escrito el en catalán con un tamaño de 3,5 KB

El Noucentisme (1906-1923)

L'inici d'aquest corrent estètic se situa el 1906, considerant-se l'inici del Noucentisme com a tal. El seu començament ve marcat per tres fets clau:

  • Publicació del Glossari d'Eugeni d'Ors a La Veu de Catalunya.
  • Publicació d'Horacianes de Miquel Costa i Llobera.
  • Publicació d'Els fruits saborosos de Josep Carner.

Paral·lelament, es creen institucions polítiques i culturals com la Mancomunitat de Catalunya i l'Institut d'Estudis Catalans (IEC). Comença, a més, la normativització de la llengua catalana.

Es considera com a data de finalització el 1923, després del cop d'estat del general Primo de Rivera. Tanmateix, es pot considerar que el moviment comença a davallar a partir de 1917.

Noucentisme i Modernisme

Noucentisme... Continuar leyendo "Noucentisme: Característiques, Ideals i Josep Carner" »

Història de la Literatura Catalana: Edat Mitjana a l'Actualitat

Clasificado en Otras lenguas extranjeras

Escrito el en catalán con un tamaño de 4,22 KB

Història de la Literatura Catalana

Edat Mitjana (Segles XIII-XV)

Edat Mitjana: Segles XIII-XV

Decadència (Segles XVI-XVIII)

Decadència: Segles XVI, XVII, XVIII. Les males causes econòmiques a Espanya van afectar molt a Catalunya. La unió de Castella i Aragó va fer que a Espanya es parlés tot en castellà. La literatura més utilitzada era la popular. Van haver-hi tres moviments molt importants durant aquest període (Barroc, Il·lustració i Renaixement). Els dos autors més importants són (Baró de Maldà i Rector de Vallfogona).

Renaixença (Segle XIX)

Renaixença: Segle XIX. Comença amb un període de revolució industrial. Catalunya està cansada que els diners vagin cap a Madrid, volen que reneixi la llengua i literatura catalana després... Continuar leyendo "Història de la Literatura Catalana: Edat Mitjana a l'Actualitat" »

La Guerra Civil Española: Causas y Contexto Internacional

Clasificado en Otras lenguas extranjeras

Escrito el en español con un tamaño de 3,52 KB

Causas profundas

Problemas e conflictos políticos que se produciron na etapa republicana (reforma relixiosa, educativa, social, militar, agraria, territorial..) Radicalizacióm política; por un lado, sectores antirrepublicanos con tendencias ditatoriais e, por outro lado, as organizacións obreiras máis radicais partidarias da revolución social.

Orixes inmediatas

A reacción dos sectores antirrepublicanos ante o triunfo da Fronte Popular; desenvolvemento dunha trama golpista. Contou co apoio dun conxunto de militares conservadores, monárquicos afonsinos, carlistas e falanxistas. Incapacidade dos gobernos da Fronte Popular para poñer freo á violencia, deron paso a unha guerra civil de tres anos.

Inicio

O 17 de xullo en Melilla e estendeuse... Continuar leyendo "La Guerra Civil Española: Causas y Contexto Internacional" »

Literatura Gallega del Siglo XIX: Romanticismo y Realismo

Clasificado en Otras lenguas extranjeras

Escrito el en español con un tamaño de 3,01 KB

Literatura Gallega del Siglo XIX

Auge de las escritoras

En el siglo XIX aumentó el número de mujeres escritoras que se atrevieron a hacer pública su arte. El hecho de que la mujer tome la pluma es en parte consecuencia de las ideas de la Ilustración, que aumentó la necesidad e interés por la alfabetización universal. Rosalía es una mujer pionera como: Emilia Pardo Bazán, Concepción Arenal, Mary Shelley. Rosalía denuncia la situación de las mujeres escritoras revelando las dificultades, la rabia y amargura que padecían las que como ella desafiaban las convenciones sociales que se referían al rol que debían tener las mujeres en la sociedad. Hoy en día Rosalía es la escritora más universal, su obra fue traducida a más de ochenta... Continuar leyendo "Literatura Gallega del Siglo XIX: Romanticismo y Realismo" »

Decadència catalana (segles XVI-XVIII)

Clasificado en Otras lenguas extranjeras

Escrito el en catalán con un tamaño de 2,3 KB

Panorama general de l'època moderna

El període comprès entre els segles XVI i XVIII s'anomena època moderna. Aquesta època ha estat molt rellevant en cultures com la italiana (XV - XVI), castellana (XVI - XVII) i francesa (XVIII), i també ha estat anomenada els Segles d'Or. És el període en què dominaran tres corrents importants en el desenvolupament d'Europa: Renaixement (iniciat a Itàlia, segles XV - XVI), Barroc (iniciat a Itàlia, de finals del XVI fins a mitjan segle XVIII) i Il·lustració (iniciat a França, segle XVIII).

En canvi, en el cas català es produeix una davallada qualitativa i quantitativa de la literatura catalana culta. No serà així amb la literatura tradicional i popular ni amb altres arts (pintura, escultura,... Continuar leyendo "Decadència catalana (segles XVI-XVIII)" »

Origen i evolució de la llengua catalana

Clasificado en Otras lenguas extranjeras

Escrito el en catalán con un tamaño de 2,5 KB

La Romània és el conjunt de territoris on es parla una llengua derivada del llatí vulgar, és a dir, una llengua romànica.
Les llengües romàniques són: galaicoportuguès, castellà, català, occità, francès, sard, italià, retoromànic i romanès.
La romanització és el procés d'implantació de l'organització i de la cultura de Roma en els territoris que van entrar a formar part de l'Imperi Romà.


Elements lingüístics que van influir en la formació del català:

Element bàsic és el llatí vulgar.
El substrat és la llengua que, en un territori determinat, ha estat substituïda per una altra a causa d'una conquesta o colonització, però que li ha deixat una empremta. Català substrat preromà: Substrat Indoeuropeu, Substrat grec
... Continuar leyendo "Origen i evolució de la llengua catalana" »

Planificar la evaluación

Clasificado en Otras lenguas extranjeras

Escrito el en español con un tamaño de 3,71 KB

Negación: negar que exista el problema. Racionalización: justificar la conducta. Proyección: atribuírselo a los demás. Formación reactiva: actitudes opuestas a las verdaderas (amor-odio). Desplazamiento: desviar hacia otros. Identificación: adoptar las acciones de otro. Conversión: Síntoma físico. Transferencia: Afectos del paciente al profesional. Contratransferencia: afectos del profesional al paciente. Regresión: actitudes infantiles y dependientes. Represión: olvido inconsciente. Compensación: destacar en un aspecto para compensar un fracaso. Sublimación: cambiar algo inaceptable por algo constructivo. Intelectualización: argumentos intelectuales para evitar sentimientos.

SHELDON Ectomorfo - cerebrotónico: introvertido Mesomorfo
... Continuar leyendo "Planificar la evaluación" »

Crisis de 1929: Causas, Consecuencias y el New Deal

Clasificado en Otras lenguas extranjeras

Escrito el en español con un tamaño de 2,43 KB

Años 20: Auge y Prosperidad

Los años 20 fueron una época de auge y prosperidad. Estados Unidos era la potencia mundial y sus fábricas producían enormes cantidades de productos. El consumo de masas aumentó, estimulado por las facilidades de compra a plazos. Hubo un incremento de los valores de las empresas en la Bolsa de Nueva York y, desde entonces, las cotizaciones de Wall Street no dejaron de subir, por lo que muchos norteamericanos invirtieron sus ahorros o solicitaron créditos para comprar acciones. También lo hicieron los grandes hombres de negocios.

El Crack del 29

El 24 de octubre de 1929 se produjo el hundimiento del mercado de valores de Nueva York. El pánico hizo que todo el mundo quisiese vender acciones. Muchos norteamericanos... Continuar leyendo "Crisis de 1929: Causas, Consecuencias y el New Deal" »

La Revolución Neolítica y las Edades de los Metales

Clasificado en Otras lenguas extranjeras

Escrito el en español con un tamaño de 3,87 KB

La Prehistoria

La Prehistoria es un largo período de tiempo de la historia de la humanidad que comienza con el proceso de hominización hasta la aparición de las primeras testimonios escritas (2'5 millones de años a.C - 3500 a.C). Se divide en Paleolítico, Neolítico y las Edades de los Metales.

El Paleolítico

La sociedad paleolítica basaba su supervivencia en la caza, en la pesca y en la recolección de alimentos (economía depredadora). Su organización social era muy sencilla, sin una clara jerarquización social, formaban pequeños grupos en los que los hombres cazaban y las mujeres recolectaban, y se desplazaban por un territorio más o menos amplio, de forma nómada, siguiendo la caza.

El Neolítico

Cara el 6000 a.C entraremos en un... Continuar leyendo "La Revolución Neolítica y las Edades de los Metales" »