Les Arts Decoratives Modernistes i el Mobiliari Modernista

Clasificado en Plástica y Educación Artística

Escrito el en catalán con un tamaño de 2,35 KB

Les Arts Decoratives Modernistes

Les Arts Decoratives modernistes: van aconseguir notorietat per emprar-se intensament com a complement de l'arquitectura, caracteritzant-se per unes formes suaus i motius vegetals que abrigallen a l'assumpte principal. Destaquen creadors que li donen tanta importància als continguts com als continents, cas de Gaudí que va dissenyar personalment panells ceràmics, vidrieres, aplicacions de forja i mobles modernistes. La persecució d'un resultat conjunt i harmònic va provocar els autors modernistes s'organitzessin en equips de dissenyadors, tant en l'obra nova com en les reformes. El seu màxim exponent va ser el ceramista Daniel Zuloaga, que va realitzar revestiments per a edificis i decoració interior en tota Espanya i a l'estranger.

Mobiliari Modernista

Mobiliari modernista: Les principals característiques de l'estil modernista que es poden aplicar als mobles són: inspiració en la naturalesa i utilització de motius vegetals en la decoració, ús de la línia corba i de l'asimetria, ús d'imatges femenines sobretot en cartells, pintura, ús de motius exòtics. El disseny de mobles es va basar en diferents formes i materials de gran qualitat com a fustes nobles i tèxtils amb dibuixos que freqüentment adoptaven la forma de el "coup de fouet" tan propi del modernisme. També es va emprar la tècnica del pirograbat que enriquia encara més els mobles. Destacar els meravellosos mobles dissenyats per Gaudí pel qual moble és una autèntica peça d'art i té personalitat pròpia, les característiques de cadascun es combinen i s'integren en el conjunt del mobiliari i de l'espai on van destinats.

Creacions en vidre

França té com a centre més important l'Escola de Nancy o el taller dels germans Daum, amb figures destacades com Jacques Gruber i Émile Gallé que van realitzar objectes sobreposant capes de vidre de colors a una capa incolora.

L'art de la joieria

L'art de la joieria es va veure revitalitzat pel modernisme, tenint a la naturalesa com la principal font d'inspiració. Van complementar aquesta renovació els nous nivells de virtuosisme aconseguits en l'esmaltat i els nous materials com a òpals i altres pedres semiprecioses. Principal: joier i vidriero René Lalique. Joiers espanyols: l'orfebre Lluis Masriera; Paco Durrío.

Entradas relacionadas: