Els atributs del faraó

Clasificado en Arte y Humanidades

Escrito el en catalán con un tamaño de 4,92 KB

 Paleta de Narmer. Època predinàstica. Finals Nagada III. Museu Egipci del Caire: (examen dir:) és una paleta de forma romboide, dividida en 3 registres: en la central, faraó més gran que la Resta, que és de l’Alt Egipte per la seva tiara alta i blanca. Porta una maça per colpejar un rebel, Un presoner. Sabem que és un presoner perquè està agenollat, nu i Perquè està agafat pels cabells. L’au que surt és un falcó que és el Faraó Orus, això vol dir que l’au és la representació del faraó humà que Es la representació d’Orus a la terra. El personatge que surt darrera és Egipci i és qui neteja els peus al faraó (porta un càntir i una esponja). Els personatges que surten al registre inferior són egipcis (del baix, pot Ser) i estan fugint (el cap enrere i les cames). Al superior, surten unes vaques que fan referència a la deessa Hator. Entre els dos animals hi ha una representació del nomos perquè és un Espai quadrat que dintre te la identificació del poble on és la divinitat Hazor (surt un temple amb columnes). 16
segona paleta. És una paleta en forma romboide dividida en 4 registres. Al primer, trobem el Mateix que al anvers. Al segon, trobem una figura més gran que les altres, per tant al ser Més important pot ser el faraó, que porta una tiara que representa la Unificació dels dos Egiptes, ja que la part de darrera és alta com l’Alt I al davant és més curta i quadrada i, a més, fa espiral com el Baix. El faraó va acompanyat d’un personatge que porta un càntil i una Esponja, és a dir, el seu servent que li renta els peus. Davant del faró Hi ha una home amb un tocat de tela, és un sacerdot. És a dir, el faraó Va precedit pel sacerdot i davant d’ells hi ha homes que porten un Estàndard (símbol identificatiu del seu origen). Davant d’ells hi ha morts Ja que estan estirats i no tenen caps. Al registre central (el més gran) trobem dues girafes pel seu coll, però Tenen caps de Lleó, és a dir, realment són lleons amb coll girafa, i han fet un Cercle girant el coll que representa la Unió, és a dir, la unificació del baix i l’alt Egipte. Els personatges que surten al seu costat els estan domant, és a dir, els Estan dient que s’ha fet la unificació però que els estan vigilant. Darrera surt una muralla i ens Volen dir que el faraó amb la seva força va dominar a la ciutat x. Al registre inferior, veiem un presoner perquè esta tirat i despullat. A més hi ha un bou que l’està Envestint i representa al faraó, la força
Maça de Narmer. Època Predinàstica. Finals Nagada III. Museu egipci del Caire.: és una Maça ritual perquè tenim una representació d’una iconografia. És una maça, per la seva forma, Però la seva iconografia és molt refinada així que és d’algú d’alt estatus. Es pot veure al faraó amb la tiara d’Unió. Davant seu hi ha una dona, però com no se sap que és Segur, podem dir que hi ha una persona dintre d’una capella. A sobre del faraó hi ha un voltor amb Les esteses protegint al faraó. A baix, hi ha dues persones amb els ventalls. Darrera, hi ha el Sacerdot amb un tocat llarg, el servent que renta els peus, etc. Es diu que probablement representa la festa del Heb-Sed, és a dir, és una festa que es feia un cop A l’any. Altres autors afirmen que és una presentació d’una princesa al faraó, però d’altres diuen Que és una simple festa.
 - Va ser trobada a Hieracómpolis durant la campanya d’excavacions de 1897 pels arqueòlegs Quibell i Green. - Porta el nom de Narmer inscrit en un serej (estructura decorada amb la façana del palau).
 - Representació (hipòtesi) d’una desfilada, la presentació d’una princesa, o la festa Heb Sed (renovació de la força física i energia sobrenatual del faraó. 
- El rei porta la Corona Vermella del Baix Egipte i es troba assegut en l’interior d’una capella. 17 
- Damunt apareix la deessa Nejbet amb forma de voltor, amb les ales obertes en senyal de Protecció divina. 
- A la part inferior hi són presents dos portadors d’ombrel·les reials. 
- Botí de guerra amb la victòria al Delta del Nil: 120.000 enemics, 400.000 bous i 1.422.000 Cabres

Entradas relacionadas: