Que e l'esser huma filosofia

Clasificado en Filosofía y ética

Escrito el en catalán con un tamaño de 3,71 KB

Filosofia Grega :  Plató: considerava que el essér humà es un ser dual i format pel cos (material y mortal) i l’anima (espiritual E inmortal).Aristóteles: pensaba Que el ésser huma e una unitat substancial en la qual es distingeixen, pero no Es separen el cos i l’ànima.Epicur: Defensava que el ésser humà es un conjunt de àtoms materials que es separen com La mort.

Filosofia Cristiana: El debat filosòfic sobre l'ésser humà L'home és una criatura de Déu, amb una Ànima racional i lliure. Està fet a imatge i semblança de Déu. Així doncs, tots Els humans som fills de Déu i tots tenim la mateixa dignitat. Estem fets per transcendir aquest món material, però Necessitem ser salvats del pecat i la corrupció.

A LA FILOSOFIA MODERNA S'exalta l'ésser humà i Les seves qualitats racionals. Durant el Renaixement i la modernitat, l'humà és Vist com a subjecte de coneixement i d'acció (antropocentrisme). El debat filosòfic sobre l'ésser humà Descartes (s. XVII) Hobbes (s. XVII) Kant (s. XVIII) Ens veu com una dualitat cos i ànima, en la Línia de Plató i del cristianisme. Descartes afirma: «Jo no sóc, parlant amb Propietat, més que una cosa que pensa». Defensa una antropologia monista i Materialista: els humans som màquines complexes. Subratlla la racionalitat i L'autonomia moral de l'home. Les idees de racionalitat, ciència i progrés Orientaran la marxa de la cultura occidental fins als nostres dies.

A LA FILOSOFIA CONTEMPORÀNIA L'ésser humà s'interpreta des de les coordenades de la Ciència, l'economia i la història cultural de la humanitat. El debat filosòfic Sobre l'ésser humà Darwin (s. XIX) Marx (s. XIX) Nietzsche (s. XIX) L'home és Una espècie animal com les altres, fruit de l'evolució de la vida sobre la Terra. L'ésser humà és l'animal que treballa, transforma la naturalesa i la Utilitza com a mitjà per construir-se a ell mateix com a persona. Cal superar L'home actual, substituir Déu i la Raó per nous valors i transformar la vida Humana a la d'un superhome.

AL Segle XX Els filòsofs del Segle XX aprofiten les idees de Darwin, Marx i Nietzsche per Replantejar algunes opinions tradicionals sobre l'ésser humà. Freud qüestiona La racionalitat i l'autonomia moral dels humans. Des del seu punt de vista, L'inconscient és la causa fonamental del nostre comportament. Els filòsofs Existencialistes critiquen la idea de naturalesa humana. L'home, diu Sartre, no «és», sinó que «existeix». Cada un de nosaltres és un individu que ha de Construir-se a si mateix en llibertat.

SABEM EL QUE SOM? Segons l'opinió de Max Scheler (1874 - 1928): Unitat 5. El debat filosòfic Sobre l'ésser humà «Avui en dia disposem d'una antropologia científica, d'una Altra filosòfica i d'una antropologia teològica, però no tenim una idea Unitària de l'home. Cal dir que en cap altra època de la història l'home ha Estat tan problemàtic per a si mateix com en l'actualitat »

Entradas relacionadas: