El gronxador

Clasificado en Otras materias

Escrito el en catalán con un tamaño de 4,04 KB

 

EL GRONXADOR  a) Situa lobra en el seu espai cronològic; històric i cultural.
- Lobra la podem situar a lany 1766.                                                                                                                                                          b) A quin estil pertany. Caracteristiques formals i conceptuals daquest estil.
- Pertany a lestil del Rococó.

c) Enumera les caracteristiques formals (dibuix i color); compositives (estructura; linia dhoritzó, perspectiva...) tècniques (oli, fresc, tempera...; suport...)

- Tècnica: Oli.
- Suport: Tela.
- Forma oberta o pictòrica.
- Composició tancada o centrípeta.
- Asimetrica.
- Geometria compositiva: Composició triangular, que seria des de la punta al cap de la noia, un dels extrems, més cada un dels costats seria el braç del noi i per l'altre les cordes que esta aguantant lhome que apareix a la zona inferior dreta. Recursos tècnics: Escenari paisatgistic. Ús de la llum: Per donar volum i profunditat.
- Perspectiva: Perspectiva lineal al primer pla i al fons perspectiva aerea (predomina). Importància del color: Dón proximitat i profunditat.
- Línies: Diagonals i corbes.
- Llum: Artificial. Es una llum difusa, juga amb ombres. Funció de la llum: Donar volum i profunditat (compositivament).
- Cromatisme: Predominen els colors càlids de tons pastels. Busca armonia amb els colors. Pinzellada solta.
- Expressió: Figurativa i naturalista. Els plecs i els vestits dónen mobilitat.
- Ritme: Fictici extern.

d) Explica el tema representat. Model literari. Significat i funció.

El tema central daquesta obra és la galanteria amorosa, molt característica de lambient aristocràtic daleshores. Però té la qualitat de convertir-lo en un autèntic cant a la naturalesa i al fet de viure d'una manera idíl·lica i poètica. Com és habitual en lart del segle XVIII, la dona és lautèntica protagonista, el centre datenció del quadre.                                                                                                                                                                                                         Model literari: Històriques.Significat: Lautor dona un missatge sobre lamor galant, aquell tipus damor que va més enllà dels canons establerts amb coqueteria.
El moviment pendular del gronxador pot interpretar-se, segons la visió de lèpoca, com un símbol de la inconstància dels sentiments femenins. Aquestes escenes pictòriques galants i la seva clientela, la noblesa, tenien els dies comptats amb la Revolució Francesa a les portes.

Funció:-Funció propagandística: Va ser per encàrrec d'un jove noble, però no se sap segur, però el que si que sabem que es tracta duna obra dencàrrec.
-Mostra una nova sensibilitat, en aquests quadres de petit format, creant un art més decoratiu, expresant millor el gust i el sentiment burgés.

Entradas relacionadas: