Equilibri homeostàtic

Clasificado en Deporte y Educación Física

Escrito el en catalán con un tamaño de 3,76 KB

TEMA  2:   ELEMENTS QUE COMPOSEN  L’ENTRENAMENT

1.-  CONCEPTES PREVIS

Per saber si L’exercici físic que apliquem en un entrenament és suficient o adequat per Provocar el SGA (Síndrome General d’Adaptació), és necessari mesurar-lo i Calcular-lo. Així hem de conèixer els fonaments de la periodització, els Principis de l’entrenament, però, sobre tot, hem de dominar les fases i Elements de l’entrenament. En concret els elements d’una càrrega d’entrenament De la sessió.

2.-  EQUILIBRI HOMEOSTÀTIC

Recordem que el cos Humà té la tendència a conservar o mantenir el seu  nivell de qualitats físiques, constants Vitals, despesa energètica, etc. Es a dir, a mantenir una “línia d’equilibri Homeostàtic”. Amb l’entrenament s’intenta variar aquesta línia a base de Controlar els diferents elements o paràmetres de control del Mateix.

3.-  RESPOSTA DEL COS A L’EXERCICI FÍSIC (SGA).

Recordem que un Entrenament no és més que un “estímul estressant” que provoca un cansament, es A dir un “DESGAST”. Posteriorment caldrà una “RECUPERACIÓ” o temps durant el Qual el nostre cos aprofita per retornar al nivell o línia homeostàtica Anterior. I si l’entrenament segueix uns elements o paràmetres (a més a més D’uns principis generals que explicarem en temes posteriors) adequats, Provocarà un augment del nivell inicial o “SOBRECOMPENSACIÓ” . El Síndrome General d’Adaptació  o  Sobrecompensació a l’exercici físic, és Aquest procés que té lloc entre un entrenament el seu període de recuperació i L’entrenament següent. Per això no tots els entrenaments són adequats, ja que Poden passar moltes situacions inadequades, com per exemple:

  • Entrenament insuficient que no cansa I per tant no produeix desgast.
  • Entrenament excessiu, que produeix un Desgast tant gran que el cos no pot recuperar ni sobrecompensar per la Propera sessió d’entrenament.
  • Recuperació inexistent o insuficient Que no permet al cos tornar al nivell inicial, ni tampoc sobrecompensar Per sobre d’aquest nivell.
  • Entrenaments posteriors sense càrrega Adequada, que no torna a provoca les successives sobrecompensacions. Per Tant no es produeix la millora del rendiment desitjada.
  • Aplicació dels entrenaments en Moments inadequats, de tal forma que no s’aprofiten els efectes Acumulatius de les sobrecompensacions.
  • Volum o intensitat inadequades dels Entrenaments que no milloren el nivell de rendiment de la persona Entrenada.
  • Etc.

Entradas relacionadas: