Filotopia

Clasificado en Otras materias

Escrito el en catalán con un tamaño de 2,72 KB

 
*Teoria sintètica de l’evolució
El botànic austríac
Gregor Mendel va descobrir les lleis de la genètica, però aquest descobriment va restar ignorat durant trenta-cinc anys. Quan la seva obra fou coneguda al començant del segle xx, va entrar en col·lisió amb el darwinisme, fins que a la dècada de 1930 s’aconseguí un síntesi entre les teories de Darwin i de Mendel, a través de la l’obra del genetista ucraïnès Theodosius Dobzhansky que va donar lloc a l’anomenada teoria sintètica de l’evolució o neodarwinisme .
Les
modificacions són aquelles alteracions o canvis d’un individu que, com que no afecten el material genètic no passen a la descendència.
Les
mutacions són les alteracions que, per diverses causes com la radioactivitat, certs agents químics, etc. arriben a afectar el material genètic i poden transmetre’s a la descendència.
La teoria sintètica de l’evolució és pot resumir en dos punts:
1)En tots els éssers vius existeix una
variabilitat genètica produïda per les mutacions, poden ser favorables neutres o desfavorables. Recombinació genètica ocasionada per la unió de l’òvul i l’espermatozoide en l’aparellament sexual.
2) La
selecció natural elimina les mutacions i combinacions desfavorables, elimina els individus que posseeixen característiques amb un baix valor adaptatiu. * La humanització à procés genètic des d’un punt de vista cultural i social.
L’ésser humà es l’
animal cultural, l’animal que aprèn socialment el seus comportaments.
Altes animals posseeixen una cultura rudimentària però és entre els humans on l’organització cultural de l’existència arriba al seu màxim grau.

Entradas relacionadas: