Fitxa tècnica de lliçó d´anatomia de rembrandt

Clasificado en Arte y Humanidades

Escrito el en catalán con un tamaño de 3,41 KB

Fitxa Tècnica

Títol: La Lliçó d'anatomia del professor Tulp

Autor: Rembrandt

Cronologia: 1632

Tècnica: Oli sobre tela

Mides:1,69 X 2,16 m

Estil: Barroc

Tema: Retrat col·lectiu

Localització: Mauritshuismuseum (l'Haia)

Context

La Riquesa d'Holanda va ser deguda a la seva tradició mercantil i a les Seves manufactures de luxe, que eren venudes arreu d'Europa. Aquesta Riquesa va fer créixer les ciutats i va afavorir la naixença d'una Nova classe social (la burgesia), que demanava obres artístiques amb Tipologies noves i diferents de les que estaven de moda a la resta D'Europa com per exemple, els retrats col·lectius de les diverses Associacions ciutadanes

Biografia De l’autor

Rembrandt Està considerat un dels artistes més innovadors i excepcionals de Tots els temps. A l'any 1631, l'artista es va instal·lar a Amsterdam On va iniciar la seva dècada d'or. Entre 1632 i 1633 va ser el Retratista més important de la ciutat, fent gairebé 50 quadres D'aquest gènere. L'obra de Rembrandt està influenciada pel pintor Caravaggio i reflecteix un intens dramatisme escènic aconseguit per Mitjà del clarobscur. Rembrandt utilitza aquesta tècnica en el Retrat i en la seva abundant producció de temàtica religiosa.

Descripció Formal

Els Retrats gremials van constituir un dels gèneres més importants de L'Holanda del Barroc. Es caracteritzen per mostrar un esquema Compositiu rígid en el qual es respecta l'ordre jeràrquic dels Personatges col·locats en fila. Rembrandt fa que les figures es Presentin apinyades en forma piramidal al voltant del cadàver per Tal de dinamitza la composició i oferir una sensació més intensa De Realisme. Aquest Realisme també s'observa en els retrats Individualitzats de cadascuna de les figures. Rembrandt aconsegueix Representar en els rostres una gran habilitat, expressions de Sorpresa, d'entusiasme i d'atenció. Aconsegueix que cada personatge Parli amb la mirada, detall que afavoreix a que l'espectador se senti Dins del grup protagonista de l'escena. Rembrandt utilitza el Clarobscur per tal de donar nitidesa els contorns de les figures a Partir d'un feix de llum, potent i artificiós, que entra per L'esquerra de la tela. Aquest focus il·lumina el cadàver. El negre Es converteix en color principal de l'escena, contrastat pels punts Il·luminats i per la blancor dels colls dels vestits dels Personatges.


Entradas relacionadas: