Frases per donar anims

Clasificado en Deporte y Educación Física

Escrito el en catalán con un tamaño de 4,41 KB

Dinàmica de grups:
La motivació: la motivació es pot definir com la intensitat i direcció de l'esforç; és la força que ens empeny a fer les coses. Constitueix, sense cap mena de dubte, una condició imprescindible per a l'aprenentatge: per aprendre les habilitats de qualsevol esport, és necessari que l'esportista es senti motivat per a posar el màxim esforç i dedicació en els exercicis i activitats.
Tipus de motivacions: divertir-se, millorar les habilitats i apendre'n noves, fer amics, experimentar noves sensacions i emocions, tenir èxit i guanyar, millorar físicament.
Motivació intrínseca: És l'interès que prové de l'interior del noi/a, per la pròpia satisfacció que li dona practicar l'esport.
Motivació extrínseca: Es refereix a l'interès per les recompenses externes que obté, és a dir, les felicitacions de l'entrenador, els premis, trofeus, reconeixement social, etc.
Factors personals: Necesitats, interes, metes, personalitat, estat físic o psicològic.
Factors situcionals: Estil de líder-entrenador, facilitats y atractiu de les instalacions y recursos, records de l'equip en victories i derrotes
Motivació d'assoliment: Es defineix com els esforços d'una persona per dominar una tasca, sobresortir, superar obstacles i rendir més que els altres. Aquesta motivació pot estar orientada en dues direccions: cap al resultat (ego) o cap a la millora (mestratge)
Instruccións d'ànim: Són instruccions dirigdes a mobilitzar l'esforç i la confiança dels esportistes.
Reforç: És la conseqüència gratificant que es deriva d'una conducta.
Per motivar alguns dels recursos:
Presentar els exercicis de forma motivant, explicant la seva importància o utilitzant el model d'un jugador reconegut, donar instruccions tècniques a l'alumne sobre com pot millorar i superar-se, proposar petits reptes personals a un esportista o a tot el grup..
Estratègies per a motivar els jugadors:
mostrar entusiasme, parlar amb ells, presentar les activitats de manera motivant, donar reforços positius, donar ànims, donar instruccions tècniques, introduir reptes en els exercicis, introduir competicions, fomentar la participació i la iniciativa dels participants, proposar exercicis divertits, dinàmics i variats per evitar la monotonia, mostrar els progressos que fan, establir objectius, xerrada motivant abanas del partit i durant.
Diez principios básicos de establecimiento de mentas:
establecer objetivos específicos, establecer objetivos difíciles pero realistas, establecer objetivos a corto y a largo plazo, establecer objetivos de rendimiento, anotar los objetivos por escrito, desarrollar estrategias de logro de objetivos, tener en cuenta la personalidad de los participantes, favorecer el compromiso individual con los objetivos, proporcionar apoyo a los objetivos, proporcionar evaluación de los objetos.

¿COM CAL REALITZAR LES EXPLICACIONS I DEMOSTRACIONS?

Gran part de la comunicació amb els esportistes es mantindrà en el camp d’entrenament, en forma d’instruccions. Per mitjà d’instruccions, el tècnic esportiu realitza l’explicació i demostració inicials dels exercicis que proposa als participants.En aquesta situació, l’entrenador necessita tenir en compte els següents passos:
1.- Captar l’ atenció dels esportistes
l’ atenció dels esportistes
2.- Indicar l’objectiu de l’exercici
3.- Explicar l’habilitat
4.- Indicar l’exercici
últim, cal preguntar
5.- Per últim, cal preguntar


Entradas relacionadas: