Granados mirall trencat

Clasificado en Otras materias

Escrito el en catalán con un tamaño de 4,54 KB

 

PERSONATGES:
Teresa Goday: Filla de una peixatera.Jove i bella.Aventura amorosa,come casat(Miquel Masdeu-Jesús masdeu).Es casa amb Nicolau(vell ic,ascens social).Mor Nicolau.Es casa amb Salvador Valldaura.Es traslladen a la torre(Sant Gervasi).Naix Sofia Valldaura.Últims anys recordará la seua vida i fara Armanda la seua Confident.Morirá reconciliada amb ella mateixa.
Sofia:Freda i distant.Ni joies ni vesteix be.Se du mal en sa mare.Es casa en eladi(pasen de tot els dos).Amb la guerra a de espacat al estranger.Es casa amb un francés/viuda.Torna a Bcn,cuan acaba la guerra-pisos.
Salvador Valldaura:Alt,barba rossa,bondadós.Es casa amb Teresa,Amor per Barbara(violinista).
Armanda:Cuinera.Confident de Teresa.Descrubreix secrets familiars.Manté una relación almb eladi farriols.Guardará un regal(arracades,símbol d´amor)
Eladi:Botiguer.Es casa x interés n Sofia.Relacion amb pilar= María. Últims anys,record de pilar,desaparició de María ,es pasara tancat en la biblio.Suicidi.
Amadeu:amant de Teresa
Jesús Masdeu:Fill de Teresa-Miquel Masdeu.Fillol de Teresa.Comença a treballar com a pintor. Durant la guerra entrara com a milícia a la Torre dels Valldaura.Li proporcionará pis-Armanda.


Símbols:
1.Mirall trencat:
Armanda, se li trenca un espill a trosets a terra, i es cuan al arreplegar els trossets va recordant tot el que ha passat en aquella casa i per tot el que ha tingut que pasar ixa família.Mirall trencat simboltiza el pas del temps i tots els secrets de la família.Cuan Barbara es mira al mirall i recorda la seva mare.María avans de morir es mira.
2.La rata:ultim capitul,una rata va recorent distints llocs de la casa avans de ser derruida,aço es un símbol de la decadencia dúna família adinerada i que ha quedat reduida casi a cenices amb la mort de la majoria dels membres.
3.LLorer(arbre)mort i eternitat: La María mor al llorer
4.Violetes:Barbara(lesporta)
5.Lheura:pas del temps,la mort
6.Flames:destrucció,transformació.
7.Aigua:Jaume mor ofegat a la bassa,simbolitza la joventut,infantería..
8.Jardí:seria la vida..Els xiquets han passat.
9.Bassa:on mor Jaume.
10.Torre:símbol del pas del temps.
11.Criades:simbolitzen la alegría i la transparencia i dins de una casa tan plena de falsetats familiars que pareix que no es volen masa.
12.Broxe de Teresa:en forma de ram y amb molt diamants.Símbol de ambició i poder,diners.

Entradas relacionadas: