Hipica 2

Clasificado en Otras materias

Escrito el en catalán con un tamaño de 2,38 KB

 
        Matingales i rendatges:
La diferencia entre les martingales i els rendatges,es que les martingales compleixen la funcio de prevencio i no actuen sino es que el cavall per la posicio correcta com seria aixecar el cap, pero no corregeixen el problema.En canvi els rendatges son una part de l'equip per ensinistrar i per aconseguir un control del cap,coll i clatell.Hem de posar molta atencio a que el genet impulsi el cavall,perque faci servir el seus posteriors i no deixar que nomes serveixi com a comoditat del genet.

Martingala d'anelles:aquesta martingala esta dissenyada,perque el cavall no pugi massa el cap,fora del angle de control.Se subjecta a la cingla entre les mans i a l'alçada del pit es divideix en dos corretges que acaben en una anella cadascuna per on passen les regnes.Les regles han de tenir topalls per evitar que les anelles puguin enganxar-se amb l'embocadura.
Gamarra:Igual que l'anterior evita que el cavall pugui pujar en exces el cap,pero en aquest cas la pressió de la martingala no va a les regnes sino que va al nas.Es composa d'una corretja que va de la cingla a la musserola i que tambe es mante subjecta al coll amb un collar.La gamarra la utilitzarem nomes amb una muserola anglesa o irlandesa.


Martingala irlandesa:Es una corretja d'uns 10 cm de llargada amb una anella a cada extrem,i evita que les regnes passin per sobre del cap del cavall si el genet cau.
Bib martingala:aquesta martingala combina la martingala d'anelles amb la irlandesa.La diferencia amb la d'anelles es que porta una peçacosida en forma de V entre les dues corretges que van del pit a les regnes.Es molt util per cavalls nerviosos o que intenten mossegar-les.
Martingala de politja:
Es una variant de la martingala d'anelles, que en comptes de dividir-se en dos, la corretja que surt de la cingla s'acaba en un llaça a traves del qual passa un corda que porta les dues anelles.

Entradas relacionadas: