Joc funcional

Clasificado en Psicología y Sociología

Escrito el en catalán con un tamaño de 2,42 KB

Àmbits: Psicomotor, Cognitiu, Afectiu, Social (àmbits globals i integrals)

PSICOMOTOR: En les Primeres etapes, el nen aprèn per observació i realització de jocs De moviments. Més endavant aquest moviments involuntaris es Controlen. – Posturalitat, equilibri, lateralitat. – Finalment: Deambulació: Capacitat de desplaçarse de peu i descobrir l’entorn. COGNITIU: A partir Dels 2 anys o més, apareix el domini del llenguatge, el joc Simbòlic. -Domini del llenguatge (necessitat de comunicar-se, Augment del nombre de paraules) –Joc simbòlic (representar Objectes que no hi son). AFECTIU: El tracte afectiu que té el nen amb el seu cuidador es potencia quan comença A relacionar-se amb altres adults o iguals. -Perquè el nen explica Vivències.- El joc afavoreix expressió d’emocions i canalització De tensions. L’afecte es imprescindible per al desenv. Personal de La persona. SOCIAL: Nen/a – Joc – Desenvolupament – Individual (Conforma la seva Personalitat) / Col·lectiu (Crear xarxes de relacions socials i S’integra)

SENSORIOM.: Joc funcional: joc d’exercicis, sense simbolisme ni tècnica – Repetir activitats adquirides. Joc heurístic: Jugar amb joguines que No es consideren didàctiques.

OPERACIONAL: Joc Reglat: Activitat de l’esser sensoriomotores i intel·lectuals.

J.CONSTRUC: Facilita La motrocitat fina i gruixuda, Treballes la coordinació Oculo-manual, Desnvolupa l’atenció i coordinació, Estimula L’esforç i la paciència, Estimula la part cognitiva: Quins Materials faré servir, quin ordre, com, quan..

Estadi Sensoriomotor: Joc funcional tot, Joc contrucció últim / Estadi Preoperacional: Tot menys joc de regles, tot menys joc funcional / Estadi D’operacions concretes: Tot menys funcional

Entradas relacionadas: