A una monja gravada de verola

Clasificado en Lengua y literatura

Escrito el en catalán con un tamaño de 1,96 KB

 

A UNA MONJA GRAVADA DE VEROLA

Francesc Vicent García va néixer entre el 1579 i el 1582 a Tortosa i va morir al 1623 a Vallfogona de Riucorb. Va ser el més cèlebre autor de l’època. Era més conegut com Rector de Vallfogona. Es autor de sonets d'un gran lirisme. La seva obra és típicament barroca passa pel grotesc i sublim.

El poema pertany al Segle XVII. La temàtica del poema podria ser el menyspreu a una dona que a patit la verola y té tota la cara marcada. L'autor destaca tots els detalls de la seva cara amb un to burlesc i menyspreable. Molt propi de l’època barroca. A tota la primera estrofa del sonet apareix la metonímia y l'enumeració. Per la forma de descriure a la dona y pel que diu per exemple al primer vers del segon quartet quasi tot el poema és una hipèrbole.

Els versos s'estructuren en dos parts, les dos primeres estrofes formades per quartets i les dos ultimes per tercets. Son versos d'art major amb una rima creuada estructurada de la següent manera: A,B,B,A-A,B,B,A-A,C,D-A,C,D.

Clarament és un poema de l’època barroca, per les tensions i contradiccions de la condició humana que i son plasmades en aquest poema. No utilitza un vocabulari molt culte pel que dóna ha facilitar la comprensió.

Entradas relacionadas: